11 Ekim 2017 14:36

Tedavi edilen Caretta carettalar denize bırakıldı

Hatay sahillerinde yaralı olarak bulunan 3 Caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağası tedavi edildikten denize bırakıldı.

Paylaş

Bu yıl Hatay sahillerinde çeşitli yerlerinden yaralanmış 14 Caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağası bulundu. Yaralı kaplumbağalar, 2010'da kurulan Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Deniz Kaplumbağaları İlk Yardım ve Tedavi Merkezi'nde (DEKİYM) tedavi altına alındı.

Yaklaşık 3 ay süren tedavi sürecinin ardından 3 Caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağası, bugün törenle Samandağ sahilinden denize bırakıldı. DEKİYM Müdürü Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Cüneyd Çağlar ile çok sayıda hayvan hakları savuncusu ve öğrencinin katıldığı törende, deniz kaplumbağalarının suyla buluşması heyecan yarattı.

Törende konuşan Prof. Dr. Muhammet Enes Altuğ, "Bu yıl merkezimize 14 tane yaralı deniz kaplumbağası geldi. Bu türler, nesli tehlikede ve korunmakta olan türler. Bugün gönderdiğimiz 3 tane yaralı kaplumbağadan bir tanesinde olta vardı. Diğer ikisinde kafa travması yaralanmaları söz konusuydu. Kaplumbağalarımızı tedavi sonrası doğal ortamlarına gönderdik" dedi.

Daha önce 3 deniz kaplumbağasını denize bıraktıklarını anlatan Altuğ, diğerler kaplumbağaların tedavisinin sürdüğünü söyledi. (Hatay/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Özlü: Türkiye sanayi devrimi vize gerektirmez

SONRAKİ HABER

Beton pompasının altında kalan işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...