Bakan Özlü: Türkiye sanayi devrimi vize gerektirmez

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü '2023 hedefleri için vizeye ihtiyacımız yok. Vizeler, içimizdeki gelişme azmine bariyer koyamaz' dedi.

11 Ekim 2017 14:06
Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye ve ABD arasındaki vize krizine ilişkin "Bize vize koyanlar var. Ortaya koyduğumuz 2023 hedefleri için bizim vizeye ihtiyacımız yok. Türkiye sanayi devrimi, vize gerektirmez. Vizeler, içimizdeki gelişme azmine bariyer kuramaz" dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) teknokent açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, burada bir konuşma yaptı. Bakan Özlü, ülkenin artık katma değeri yüksek, kaliteli ve teknolojik ürüne dayanan bir üretim modeline doğru ilerlediğini iddia etti. Sanayi üretim endeksi rakamlarına işaret eden Özlü, sanayide büyümenin istikrarlı olduğunu söyledi.

Doğan Haber Ajansında yer alan habere göre, Bakan Özlü konuşmasında, sanayi üretiminde artış olduğunu ve önümüzdeki aylarda da devam edeceğini ifade etti. "Üniversitelerdeki teknokentler ülkemizin araştırma geliştirme ve teknoloji potansiyeline katkı sunuyor. Ar-Ge, inovasyon ve yüksek teknoloji çağımızın anahtarı konumunda. Türkiye ileri teknolojiyle büyüyebilir. Bu nedenle teknolojiyle bilime daha çok sarılacağız. Özellikle KOBİ'lerin Ar-Ge ve inovasyon konularındaki açığını kapatmak istiyoruz. Teknoloji geliştirme bölgeleri bu açığı kapatacaktır" ifadelerini kullandı.

'BİLİM VE EĞİTİM YATIRIMLARINA ÖNEM VERİYORUZ'

Özlü, bilim ve eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini iddia ederek "Çağımızda büyüklüğün birinci kriteri ekonomidir. Her alanda başarılı ve caydırıcı olursunuz. Türk ekonomisi güçlüdür, gücü artırmak için yönümüzü bilime ve teknolojiye yöneltiyoruz. Türk ekonomisi tüm sınavlardan başarıyla geçmiştir. 2002'den bugüne kadar alınan mesafenin temelinde bilim ve sanayi yatırımları vardır. Bilimden ve eğitimden tasarruf olmaz. Bilime, teknolojiye, mesleki eğitime yönelik yatırımlardan geri adım atmamız söz konusu değildir. Bunların hepsi bizi ileriye taşıyacaktır. Biz bilim ve teknoloji politikalarıyla sanayi politikalarını eş zamanlı belirlemek istiyoruz. Çünkü biz bilim merkezli bir Türkiye, teknoloji üssü bir Türkiye istiyoruz. Bunun için de bilimde dönüşüm, teknolojide atılım, ileri sanayi ürünlerini üretim üssü olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

'VİZELER, İÇİMİZDEKİ GELİŞME AZMİNE BARİYER KURAMAZ'

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizine de değinen Bakan Özlü, Türkiye'nin gelişmesine vize konulamayacağı ifadesini kullandı. Özlü, "Vize meselesi var. Bize vize koyanlar var. Ortaya koyduğumuz 2023 hedefleri için bizim vizeye ihtiyacımız yok. Türkiye sanayi devrimi vize gerektirmez. Vizeler, içimizdeki gelişme azmine bariyer kuramaz. Bütün girişimcilerimizi yüksek teknolojiye ve Ar-Ge'ye yatırım yapmaya davet ediyorum. Mesele bir koyup on almak değildir. Mesele vizyon meselesidir" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sur’da yeni göç tedirginliği

SONRAKİ HABER

Tedavi edilen Caretta carettalar denize bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...