11 Ekim 2017 13:20

‘Tütün yasası geçerse halk işsizliğe mahkum olur’

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım: Tütün yasası geçmesi durumunda halk işsizliğe ve ırgatlığa mahkum edilecek.

Paylaş

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, TBMM’ye sevk edilen torba yasa tasarısındaki “Makaron veya yaprak sigara kâğıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek” maddesinin halkın hassasiyetlerini göz ardı eden bir anlayışıyla hazırlandığını belirtti. Yıldırım, yasa tasarısının geçmesi durumunda halkın işsizliğe ve ırgatlığa mahkum edileceğini söyledi. 

‘ÖNCE HABER YAPTIRDILAR’

Tütüne yasak geleceğini geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanı ve Maliye Bakanı’nın verdiği demeçlerden ön gördüklerini ifade eden Yıldırım, konu hakkında medyanın doğru bilgilendirme yapmadığını söyledi. Havuz medyasının “tütünden teröre finans sağlanıyor” gibi maksatlı haber yapıldığını dile getiren Yıldırım, bu tür haberlerin kaynağında hükümet olduğunu vurguladı. 

‘MÜCADELE EDECEĞİZ’

Yasağın gündeme gelmesiyle birlikte halkın emeğine ve ekmeğine sahip çıkmak için sokağa çıktığını hatırlatan Yıldırım, “Tasarının 68 ve 69’uncu maddelerinde tütünü tamamen yasaklanacağı ön görüyor. Buna en sert şekilde muhalefet etmemiz gerekiyor. Yasanın geçmemesi için elimizden gelenleri yapmaya devam edeceğiz. Adıyaman bu yasa tasarısını asla kaldıramaz” diye konuştu. 

‘TÜTÜN DEFTER VE KALEM PARASIDIR’ 

AKP’nin 15 yıllık iktidarında Adıyaman’a hiçbir şey vermediğini söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sulu tarımdan bahsediyorlardı. Sulu tarıma geçilmiş olsaydı, bugün tütüne alternatif ürünler yetiştirilebilinirdi. Yanı başında Atatürk Barajı var, ancak bırakın sulu tarım yapmayı içme suyu sıkıntısı yaşıyorlar. Yani 15 yıllık AKP iktidarı boyunca Adıyaman’a hiçbir şey vermediği gibi bu tasarı ile birlikte elinden olanını da almaya çalışıyor. Adıyaman’ın ekonomisi tütün üzerinedir. Tütün Adıyamanlıların çeyiz parasıdır. Okul harçlığı, defter ve kalem parasıdır. Sadece tütün üreten ve satan esnaf değil tüm Adıyaman olumsuz etkilenecektir. Biz buna karşı halkımız ile birlikte muhalefet etmeye devam edeceğiz.” (Adıyaman/MA)

ÖNCEKİ HABER

Sibel Çelik'in duruşmasında yine karar çıkmadı

SONRAKİ HABER

Rize Güneysu'da aniden gelen sel panik yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...