11 Ekim 2017 12:15

CHP'li Veli Ağbaba, Nuriye Gülmen'i ziyaret etti

CHP'li Veli Ağbaba, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tutulan açlık grevinde tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen'i ziyaret etti.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tutulan açlık grevinde tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen'i ziyaret etti. Gülmen'i çok zayıflamış gördüğünü belirten Ağbaba, “Burada tutulması Nuriye'nin deyimiyle tam bir hukuksuzluk. Zaman geçirmeden bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek açlık grevindeki tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen'i ziyaret etti. Gülmen'le konuşan Ağbaba, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından hastane önünde açıklama yapmak istedi. Polis Ağbaba'ya açıklama sırasında yanında milletvekilleri dışında kimsenin bulunmamasını söyledi. Yaşanan tartışmanın ardından Ağbaba basın açıklaması yaptı. 

Nuriye Gülmen'in tutuklanmasının hukuksuzluk olduğunu, hasta olmadığı halde zorla hastanede tutuduğunu söylediğini aktaran Ağbaba, “16 günden beri burada kalıyor. 13 gün boyunca bir camlı yoğun bakımda kalmış, askerlerin izlediği bir yerde kalmış, 16 gün boyunca banyo yapmamış. Banyo yapmamasının nedeni refakatçisi olmadığı için dengesini sağlayamıyor. Koşullar son derece kötü” dedi.

Gülmen'i çok zayıflamış gördüğünü belirten Ağbaba, Gülmen'in söylediklerini şöyle aktardı: “Boyun eğmeyeceğim işim verilinceye kadar eğmeyeceğim boyun diyor. İşimi ekmeğimi istiyorum diyor. Kendimi 13 gün boyunca bir kafes hayvanı gibi hissettim orayı beğenmezken buraya getirildim. Burası çok daha kötü gün ışığı yok geceyi gündüzü ayırt edemiyorum diyor. Daha önce cezaevinde refakatçilerim vardı arkadaşlarım yıkanmamda ve egzersiz yapmamda yardımcı oluyorlardı diyor. Şimdi onları da yapamıyorum, yürüyemiyorum diyor.” Hükümete çağrıda bulunan Ağbaba, iki tane gencecik bedenin resmen ölüme gittiğini ve eğer bir şey olursa Türkiye vicdanının bunu kaldıramayacağını söyledi. Gülmen ve Özakça'nın asla vazgeçmeyeceklerini, boyun eğmeyeceklerini anlatan Ağbaba, “Burada tutulması Nuriye'nin deyimiyle tam bir hukuksuzluk. Zaman geçirmeden bu sorunun çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Milletvekillerin açıklama yaptığı sırada polis, “Vekillerin dışında kimse kalmasın” diyerek Acun Karadağ ile Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen’i milletvekillerinin olduğu yerden uzaklaştırmaya çalıştı. Polis ekipleri, açıklama yapan milletvetillerinin yanından zorla ayırdıkları Acun Karadağ, Beyza Gülmen'in arasında bulunduğu beş kişiyi gözaltına aldı. Beyza Gülmen gözaltına alnırken, “Ablam 16 gündür insanlık dışı koşullarda kalıyor” diyerek feryat etti. Çevredekiler ise neden gözaltına alındıklarını sorarak tepki gösterdi. Serbest bırakılan beş kişiden Acun Karadağ, “Biz onu her zaman sahiplenmeye devam edeceğiz. Biz kazanacağız” dedi. Beyza Gülmen ise “Bizi sürükleyerek götürdüler. Hakları hukukları yok. Ablam mahkum koğuşuna kaçırıldı. Refakatçi beklemiş. Başvuru yaptık. Refakatçiye ihtiyacı yok denmiş. Aylar önce refakatçi olan birinin şimdi nasıl olmaz” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rektörün yeni bahanesi valilik soruşturması oldu

SONRAKİ HABER

'Müftülük Yasası' görüşmeleri ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...