11 Ekim 2017 11:57

Vize krizi Çelik'i de vurdu: 'Bakalım ne olacak'

ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi Çelik'in 29 Ekim'de Chicago'da vereceği konseri de etkiledi.

Paylaş

ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi şarkıcı Çelik'in konserini de etkiledi. 

Müzisyen Çelik, Türkiye ile Amerika arasındaki vize krizinin mağdurları arasına katıldı. Çelik'in 29 Ekim'de Chicago'da  gerçekleşecek olan konseri iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Hürriyet'in ulaştığı Çelik " Benim ABD vizem var ama orkestradaki arkadaşlarımın yoktu.  Kriz bir an önce çözülmezse konseri iptal edeceğiz. 10 konserlik bir turnemiz vardı. Bakalım ne olacak" dedi.

ABD’nin İstanbul başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un eski savcı Zekeriya Öz’le irtibatı olduğu ve 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ile bağlantılı olduğu iddialarıyla ‘casusluk’ suçundan tutuklanması üzerine ABD, Türkiye'den gelecek "göçmenlik" dışındaki tüm vizeleri askıya almış, Türkiye de aynı metni kullanarak ABD vatandaşlarından gelen vize başvurularını askıya aldığını duyurmuştu.

Fenerbahçe ile Euroleague'de karşılaşacak Rus Nadejda Orenburg'un 2 ABD'li oyuncusu da vize krizi nedeniyle başta ülkeye girememişti ancak Dışişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklama ile basketbolcuların ülkeye girişine izin verildiğini duyurmuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

{{334860}}

ÖNCEKİ HABER

UEFA Uluslar Ligi'nde gruplar belli oldu

SONRAKİ HABER

Toğrul: Ankara Katliamı protestolarına polis neden saldırdı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...