11 Ekim 2017 11:09

Gönderilmeyen kısa mesaj vasiyet sayıldı

Avustralya’da 55 yaşında hayatını kaybeden bir adamın telefonunda kayıtlı olan kısa mesaj, mahkeme tarafından vasiyet sayıldı. 

Paylaş

Avustralya’da 55 yaşında hayatını kaybeden bir adamın telefonunda kayıtlı olan kısa mesaj, mahkeme tarafından vasiyet sayıldı ve mal varlığı oğlu ve karısı yerine kardeşine kaldı. Mesajda adamın evini ve emekli aylığını kardeşine bıraktığı yazıyordu.

Avustralya’da Ekim 2016’da hayatını kaybeden bir adamın telefonu inceleyen yetkililer taslaklarda kayıtlı bulunan bir kısa mesajı bir tür vasiyet saydı ve taraflar mahkemeye başvurdu.

Yargıç Susan Brown, kararını Brisbane Yüksek Mahkemesi'nde açıkladığı sırada "Metnin gayri resmi niteliği, müteveffanın vasiyet niyetlerini temsil etmek için yeterli olmadığı anlamına gelmiyor” dedi ve mirasın kardeşe verilmesine karar verdi.

Mesajın mahkeme tarafından yayınlanan bölümünde şunlar yazıyor: “Sen ve yeğenin emekliliğimi ve evi alın ….. O (karısından bahsediyor) evden kendi eşyalarını alsın ve çıkıp gitsin, eski sevgilisine dönsün”. Mesaj, ölen adamın hesap bilgileri, "kendi iradem ile yazıldı" ifadesi ve gülümseyen yüz emojisi ile son buldu.

Adamın karısı, mesaj henüz gönderilmediğinden, taslaklarda durduğundan bunun “irade” olarak kabul edilemeyeceğini savundu ancak mahkeme, geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, metnin yazılmasının adamın kendi iradesini gösterdiğine hükmetti.

Karara rağmen, hakim ölen adamın eşinin aile yasası uyarınca mülk için başka bir başvuruda bulunabileceğini de belirtti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İlgezdi, Güllü'nün Meclis'e alınmamasına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

BM: IŞİD yüzünden Irak’ta  5 milyon kişi yerinden edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...