11 Ekim 2017 11:16

İlgezdi, Güllü'nün Meclis'e alınmamasına tepki gösterdi

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TKDF Başkanı Canan Güllü’nün ‘yasaklı’ denilerek Meclis’e alınmamasına tepki gösterdi.

Paylaş

TKDF Başkanı Canan Güllü’nün ‘yasaklı’ denilerek Meclis’e alınmamasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Bu uygulamalar 12 Eylül günlerini aratmayacak kadar trajiktir” dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, müftülere nikah kıyma yetkisi vermeyi planlayan Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısı ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Meclis’e gitti. Ancak Güllü’nün girişine ‘yasaklısın’ denilerek izin verilmedi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yaşananlara tepki gösterdi. “Canan Güllü’ye yapılanların aslında bütün kadınlara karşı yapıldığının bilinmesini istiyoruz.” diyen İlgezdi, “Öte taraftan Sayın Güllü’nün gerek temsil ettiği kurum adına gerek bir vatandaş olarak geçmiş dönemlerde, milletvekilleriyle, milletin meclisinde katılmış olduğu yasal bir toplantı nedeniyle “yasaklı” hale gelmesi 12 Eylül günlerini aratmayan trajik bir olaydır” ifadelerini kullandı.  İlgezdi, konuyla ilgili Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a yönelttiği soruların bazıları şöyle: 

“Canan Güllü ve arkadaşlarının girişini hangi makam ve hangi kararla “yasaklamıştır”? Bu karar ne zaman alınmıştır?

Canan Güllü’nün Meclis’e girişinin “yasaklanması” için başvuruda bulunan milletvekili olmuş mudur? Meclis’e girişinin “yasaklanmasını” kim istemiştir?

Kadınları yakından ilgilendiren “Müftülere Nikah Kıyma Yetkisi” veren bu yasa ile ilgili kadınları, kadın örgütlerini bizzat Başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisi adına sizin veya ilgili komisyonun çağırıp görüşlerini alması gerekirken neden Meclis’e girişi yasaklanıyor? Yasayı yapanların mı yaşayanların mı görüşleri daha önemlidir?

Sayın Güllü ve temsil ettiği kadın derneklerinin Meclis’e alınmama nedenleri katıldıkları bir basın toplantısı mı yoksa müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarıyla ilgili temaslarda bulunmak istemeleri midir?

TBMM’ye girişi yasaklı kişi sayısı kaçtır? “Yasaklılar” listesinde kimler 
bulunmaktadır?​” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksel Caddesi'ndeki eylemde yine darp, yine gözaltı

SONRAKİ HABER

Gönderilmeyen kısa mesaj vasiyet sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...