11 Ekim 2017 10:25

Muğla'daki çıplak arama işkencesine soruşturma talebi

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Muğla'daki çıplak arama işkencesine ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Paylaş

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde hareket halinde olan bir aracı durduran kolluk güçlerinin araçtaki 7 kişiyi gözaltına alarak çırılçıplak yere yatırmasına ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istedi. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sancar, yerde çırılçıplak yatırılan ve ellerli ters kelepçeyle bağlanmış kişilerin fotoğrafları çekilerek basınla paylaşılığını hatırlatarak, İşkence ve kötü muamele konusunda kaç soruşturma açıldığını ve ne gibi önlemler alındığını sordu.

Fotoğraflardaki kişilerin darbedildiklerinin yüzlerindeki kan izlerinden anlaşıldığını belirten Sancar, emniyete götürülen kişilerin Seydikemer Belediyesi yazılı bir bankın arkasında alt kısımları çıplak, yüzleri duvara dönük bir halde bekletildiklerini ifade etti.

Soylu’ya İçişleri Bakanlığı’nın gittikçe yaygınlaşan ve bir kısmı basına yansıyan işkence iddialarıyla ilgili kaç soruşturma başlattığını soran Sancar, işkence iddiasıyla ilgili kamu görevlilerinin yargılanmaları için bakanlığa kaç soruşturma talebi geldiğini, bakanlığın bu soruşturma taleplerini nasıl yanıtladığını da sordu. İşkence, insanlık dışı ve kötü muamelenin engellenmesiyle ilgili bakanlık bünyesinde hangi önlemlerin alındığına yanıt isteyen Sancar, “Arabadan indirilen kişileri çıplak arama, darp ve ters kelepçeye maruz bırakan kamu görevlileri hakkında idari soruşturma başlatılmış mıdır? Bu görüntüleri çeken ve basına veren kişi veya kişiler tespit edilmiş midir? Bu kişi veya kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?​” dedi.

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de Muğla’da yaşananklara ilişkin soru önergesi verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irak’tan referandum komisyonu için tutuklama kararı

SONRAKİ HABER

İHD: Yılın ilk 9 ayında 1485 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...