11 Ekim 2017 08:55

Her 10 dakikada 1 kız çocuğu hayatını kaybediyor

Çocukları Kurtarın Vakfı ve UNICEF, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Paylaş

Save The Children (Çocukları Kurtarın Vakfı) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü  dolayısıyla açıklama yaptı. 
 
Save The Children Vakfı, dünyanın her yerinde kız çocuklarının "çocukluklarını" ve "hayatlarını" yaşamasını engelleyen uygulama ve geleneklerin mevcut olduğunu belirtti. Vakıf, bunların başında ise yaygın bir şekilde devam eden çocuk yaşta zorla evliliklerin geldiğini ve bu evliliklerin en çok Orta ve Batı Afrika ülkelerinde gerçekleştiği bilgisini verdi. Vakıf, ayrıca her yıl küresel alanda 7 milyon 500 kız çocuğunun yasa dışı bir şekilde evlendirildiğini ortaya koydu.

'10 DAKİKADA BİR KIZ ÇOCUĞUNA ŞİDDET'

UNICEF'in dünya üzerinde kız çocuklarının yaşadıkları hak ihlallerine ilişkin paylaştığı verilere göre, dünyada 1,1 milyar kız çocuğu var ve aralarından 62 milyonu okula gitmiyor. 6 ila 11 yaşlarındaki 16 milyon kız çocuğu ise okula bile başlayamama riskiyle karşı karşıya. UNICEF tarafından açıklanan verilere göre dünya üzerinde 10 dakikada bir kız çocuğu şiddet yüzünden hayatını kaybediyor.

'47 BİN 700 KIZ ÇOCUĞU EVLENDİRİLİYOR’

Yaşanan hak ihlallerinden bazıları ise şöyle sıralandı: “Dünyada 15-19 yaş arası her 7 kız çocuğundan biri zorla evlendiriliyor. Gelişmekte olan ülkelerde her 3 kız çocuğundan biri, 18 yaşına gelmeden zorla evlendiriliyor. Yine verilere göre, her 9 kız çocuğundan biri de 15 yaşından küçük yaşta zorla evlendiriliyor. Toplamda her gün, 18 yaşın altında 47 bin 700 kız çocuğu evlendiriliyor. Kız çocuklarının büyük bir kısmı ise evin sorumluluklarını üstlenmek zorunda kaldıkları için eğitim hayatlarını sona erdiriyor."  (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

ABD Büyükelçisi Bass: Vize kararını ABD hükümeti aldı

SONRAKİ HABER

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen’e refakatçi yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...