11 Ekim 2017 08:23

Mehmed Uzun mezarı başında anıldı

Yazar Mehmed Uzun, ölümünün 10’uncu yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. 

Paylaş

Kürt edebiyatının önemli isimlerinden Mehmed Uzun, yaşamını yitirişinin 10’uncu yıldönümünde ailesi ve sevenleri tarafından Mardin Kapı Mezarlığı’nda bulanan kabri başında anıldı. Anmaya, Uzun’un ailesi ve sevenlerinin yanı sıra yazar Şeyhmus Diken ve Dr. Selçuk Mızraklı katıldı.

Mehmed Uzun 
 
Kırmızı karanfillerin bırakıldığı mezar taşının yanına Uzun’un Bîra Qederê (Kader Kuyusu) kitabı bırakıldı. Edilen duaların ardından kısa bir konuşma yapan Uzun’un kardeşi Mustafa Uzun, “İnanıyorum şimdi Mehmed de bizimledir. Bizi affetsin. Ona yakışır bir anma yapmak isterdik. Fakat şu an içinde bulunduğumuz süreç buna izin vermedi. Bu karanlık günlerin bir an önce son bulmasını diliyoruz” dedi.

'KÜRDÜN DİLİNE KARŞILAR'

Uzun’un kayınpederi Celal Uzun ise, burada yapmayı planladıkları anmayı, Stockholm’de sevenlerinin gerçekleştireceğini ifade etti. Uzun, “Stockholm’de anma gecesi düzenleyebiliyoruz; fakat burada bunu yapamıyoruz. ‘Biz kardeşiz’ diyenleri protesto ediyorum. ‘Biz Kürde karşı değiliz’ diyorlar; fakat bugün gördük ki tam da Kürtlerin karşısında duruyorlar. Kürdün diline karşılar. Mehmed’in adına açılan parktan Mehmed’in ismini indiriyorlar, Viranşehir’de Mehmed’in adına açılan kütüphanenin tabelasını değiştirmeye kalkıştılar” diye konuştu. 
 
Anma, duaların ardından sona erdi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu: Enes Kanter'in propaganda turu engellendi

SONRAKİ HABER

EMEP: AKP antiemperyalistse bölgede kardeşliği savunmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...