30 Temmuz 2012 09:33

‘The Genex’ soykırımın 100. yıldönümünde vizyona girecek

ERMENİ soykırımının ele alınacağı “The Genex” adlı filmin 24 Nisan 2015’te gösterime girmesi planlanıyor.Gerilim-tarih türündeki filmde soykırım sırası ve sonrasında Anadolu Ermenilerinin paralarına el koymakla suçlanan Alman bankalarına karşı yürütülen hukuk savaşı ele alınacak.ntvmsnbc’nin haberine gö

‘The Genex’ soykırımın 100. yıldönümünde vizyona girecek
Paylaş

ERMENİ soykırımının ele alınacağı “The Genex” adlı filmin 24 Nisan 2015’te gösterime girmesi planlanıyor.
Gerilim-tarih türündeki filmde soykırım sırası ve sonrasında Anadolu Ermenilerinin paralarına el koymakla suçlanan Alman bankalarına karşı yürütülen hukuk savaşı ele alınacak.
ntvmsnbc’nin haberine göre, Los Angeles merkezli “Edgeart Entertainment” adlı prodüksiyon şirketi tarafından gerçekleştirilecek filmin yönetmenliğini Ermeni kökenli yönetmen Sevada yapacak. Filmin senaryosu ise daha önce birçok Amerikan TV dizisinin senaryosunu kaleme alan Alan Katz tarafından hazırlanıyor.
24 Nisan 2015’te gösterime girecek olan filmde rol alacak oyuncuların ise 2013 içinde belirleneceği açıklandı.
Filmde, 1869 Kütahya doğumlu Ermeni Rahip ve Müzikolog Gomidas Vartabed’in (Soğomon Soğomonyan) 1913’te bir Alman bankasında açtırdığı hesaptan yola çıkılarak, Alman bankalarının soykırım sırasında ve sonrasında Anadolu Ermenilerinin paralarına el koyduğu teması işlenecek.
Bu öyküden yola çıkılarak günümüzde bir Amerikalı avukatın “güçlü ve çok uluslu” olarak tanımlanan bankaya karşı verdiği hukuk mücadelesi anlatılacak.
Bazı diaspora kuruluşları, “1915 sonrası Anadolu Ermenilerine ait 30 ton altına el koydukları” gerekçesiyle geçtiğimiz yıllarda Deutsche Bank ve Dresdner Bank’tan davacı olmuşlardı.
Davanın takipçisi kuruluşlar, Almanya’nın olaylarda sorumluluğu bulunduğunu, dönemin Berlin yönetiminin Berlin-Bağdat tren yolunun inşası için, çoğu sonradan Suriye çöllerinde ölen yüz binlerce Ermeni’yi köle olarak kullandığını savunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

NOTOS edebiyat’ın 35. sayısı çıktı

SONRAKİ HABER

Doğan Kardeş’le büyümek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...