11 Ekim 2017 07:06

ABD ile vize krizi Antakya Medeniyetler Korosu'nu etkiledi

ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi sebebiyle Antakya Medeniyetler Korosu, Washington'da davetli olduğu etkinliğe eksik kadroyla katılacak.

Paylaş

ABD ile Türkiye arasındaki vize krizinden ABD’den konser için davet alan Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri de etkilendi.

Habertürk'ten Akıncan Abadan ve Sevgi Çavuşoğlu'a konuşan Antakya Medeniyetler Korosu Dernek Başkanı Yılmaz Özfırat, ekipten 40 kişinin ABD vizesi için başvuruda bulunduğunu belirterek, “Ancak vize verilmeyince kadroyu değiştirmek zorunda kaldık. Vizesi olan 30 kişilik ekip Washington’a gidecek” dedi.

Washington’da 3 filmin galasında konser vermek için davet edildiklerini söyleyen Özfırat, “Bir ay önce vize randevusu almıştık. Vizeler için 40 kişi Hatay’dan İstanbul’a geldik. 10 Ekim Salı günü saat 07.30’da vizelerin ücretleri bankaya yatırıldı. Ancak sonrasında randevunun iptal olduğunu söylediler. Vize yasağı nedeniyle hepimiz konsolosluğun kapısında kaldık. Bize randevuların iptal edileceğini daha önce bildirmediler. Kadromuzu baştan aşağı değiştirmek zorunda kaldık. Şu anda vizesi olan 30 kişilik kadro ile gideceğiz” diye konuştu.

BARIŞ NOBELİ ADAYI OLMUŞTU

Antakya’nın mozaiğini yansıtan ve medeniyetler arasında müzikle köprü kurmayı amaçlayan Medeniyetler Korosu, üç dinin mensuplarından(Müslümanlar, Hristiyanlar, Yahudiler) oluşuyor. Rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler ve öğrencilerin olduğu koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmişti.

BAŞKONSOLOSLUKTA SESSİZLİK HAKİM

ABD'nin Türkiye'den yapılan vize işlemlerini askıya alması nedeniyle vize randevusu olanlar dün başkonsolosluktan geri dönmek zorunda kaldı. Bugün ise randevuların iptal olduğunu öğrenenler başkonsolosluğa gelmezken, yabancıların geldiği görüldü. Onlar da ellerine verilen broşürle geri dönmek zorunda kaldı.

Babasına vize almak için Başkonsolosluğa gelen Özbekistan uyruklu Nadir Han DHA mikrofonlarına "Babama vize almak için geldim. Ama vize vermediklerini söylediler. Bize bir kağıt verdiler. Şimdi geri gidiyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK: Vatandaş ve devlet şikayet etti, Özgür Gün kapatıldı

SONRAKİ HABER

Manos Kitap’tan ‘Ezmira’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...