11 Ekim 2017 05:52

Hollywood'u sarsan taciz ve tecavüz skandalı büyüyor

Hollywood'un en önemli yapımcıları arasındaki Harvey Weinstein aleyhindeki cinsel taciz suçlamalarına Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie de katıldı.

Paylaş

ABD'de film Yapımcısı Harvey Weinstein hakkındaki cinsel taciz ve tecavüz suçlamaları büyüyor.

İtalyan Aktris ve Yönetmen Asia Argento, Aktris Lucia Evans ve ismini vermek istemeyen bir kadının Weinstein hakkındaki suçlamaları New Yorker dergisinde Ronan Farrow tarafından yazılan makaleyle gündeme gelmişti.

İddiaların ardından 65 yaşındaki Oscar Ödüllü Weinstein, kendi kurduğu ve Hollywood'un en büyükleri arasında yer alan The Weinstein Company tarafından kovulmuştu.

PALTROW VE JOLIE DE SUÇLAMALARA KATILDI

Weinstein aleyhindeki iddialara salı günü yenileri eklendi. Hollywood'un en meşhur aktrislerinden Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie de Weinstein'ın cinsel tacizine maruz kaldıklarını dile getirdi.

WEINSTEIN'DAN YALANLAMA

Weinstein, iddialara verdiği yanıtta her şeyin karşı tarafın rızası alınarak yaşandığını iddia etti.

EŞİ TERK ETTİ

Haberler sonrası eşi Georgina Chapman, Weinstein'ı terk ettiğini duyurdu. Marchesa markasının kurucusu olan Chapman, "Kalbim, bu affedilemez eylemler sonucu büyük bir acı yaşayan kadınlar için kırıldı" diyerek önceliğinin çocuğu olduğunu söyledi ve medyadan özel yaşamına saygı göstermesini istedi.

OBAMA'DAN TEPKİ

Weinstein'a tepki gösterenler arasında ABD eski Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama da var. Obama çifti, "Kadınları bu şekilde aşağılayan her erkek statüsü ve zenginliğinden bağımsız olarak kınanmalı ve sorumlu tutulmalı. Bu acı hikayeleri dile getirme cesareti gösteren kadınları tebrik etmeliyiz" dedi.

ÖNEMLİ FİLMLERE İMZA ATTI

Harvey Weinstein, Pulp Fiction, Shakespeare in Love, Gangs of New York, English Patient gibi eserlerin yapımcısı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tüpraş'ta kâr hırsı patladı: 4 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Oray Eğin: Ahmet Kaya homofobik değildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...