30 Temmuz 2012 09:32

NOTOS edebiyat’ın 35. sayısı çıktı

NOTOS edebiyat dergisinin Ağustos-Eylül 35. sayısı çıktı. Yaptığı yazar dosyalarını kalıcı bir kaynağa dönüştürmeye çalışan Notos, yeni sayısında edebiyatın uç beylerinden Yusuf Atılgan’a yöneliyor. Notos’un bu sayısında Yusuf Atılgan dosyası açmasının nedeni ise öykücüleriyle tanınan 1950

NOTOS edebiyat’ın 35. sayısı çıktı
Paylaş

NOTOS edebiyat dergisinin Ağustos-Eylül 35. sayısı çıktı. Yaptığı yazar dosyalarını kalıcı bir kaynağa dönüştürmeye çalışan Notos, yeni sayısında edebiyatın uç beylerinden Yusuf Atılgan’a yöneliyor. Notos’un bu sayısında Yusuf Atılgan dosyası açmasının nedeni ise öykücüleriyle tanınan 1950 kuşağının neredeyse tek romancılarından olan Atılganın doğru okunabilmesine yardımcı olmak. Dosyada Selim İleri, Murat Gülsoy, Ekrem Işın, Faruk Duman, İnan Çetin, Oylum Yılmaz, Tuğba Doğan, Çağlayan Çevik’in yazıları yer alırken; İsa Çelik fotoğrafları ve Ethem Onur Bilgiç desenleriyle bulunuyor.
Bu sayısının söyleşisi ise Psikiyatr Yazar Saffet Murat Tura ile. Psikanalizden nörolojiye, felsefeden politikaya uzanan geniş bir alanda verdiği eserlerle Türkiye’nin düşünce hayatında farklı bir yeri olan Tura ile varoluş sorununu ve edebiyatın bu süreçlerdeki etkileri konuşuluyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hitit Kralı’nın heykeli bulundu

SONRAKİ HABER

‘The Genex’ soykırımın 100. yıldönümünde vizyona girecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...