11 Ekim 2017 03:25

Yunanistan Parlamentosu 'cinsiyet değiştirme hakkını' tanıdı

Yunanistan Parlamentosu, 15 yaş üstündeki vatandaşlarına cinsiyet değiştirme hakkı tanıyan yasa düzenlemesini kabul etti.

Paylaş

Yunanistan Parlamentosu, 15 yaş üstündekilere cinsiyet değiştirme hakkı tanıyan ve Batı Trakya'da yaşayan Müslüman Türkiyelilerin dernek kurmasına kabul eden yasal düzenlemeleri kabul etti. Bu düzenlemelerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına da 'şartlı olarak' saygı duyulacak.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, yeni düzenlemelerde, Batı Trakya'da kurulacak Türk derneklerinin "devlet güvenliğini tehdit etmemesi" ve "uluslararası anlaşmaların ihlal edilmemesi" şartları koşuldu.

Kabul edilen bir diğer değişiklik de 15 yaşından büyük Yunan vatandaşlarının "cinsiyet değiştirme hakkının" tanınması oldu.
Oylamaya 300 üyenin 285'i katıldı ve bu düzenleme 114'e karşı 171 oyla kabul edildi.

Kendisini "kadın" olarak hisseden erkeklerin; ya da kendilerini "erkek" olarak hisseden kadınların cinsiyet değiştirme hakkını tanıyan bu yasaya göre, cinsiyet değişikliği için yapılacak başvuruların doktor, psikolog gibi bilim adamlarından oluşan bir heyet tarafından incelendikten sonra yetkili mahkemeler tarafından da onaylanması gerekecek.

Söz konusu düzenlemeye Yunan Kilisesi karşı çıkmış ve yasanın tamamen geri çekilmesini istemişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Saray’da kaç araç var?

SONRAKİ HABER

Dövizde düşüş sürer mi ?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa