Tütün üreticisine darp, kolunu alçıya aldırdı

Malatya Doğanşehir'de tütünün yasa tasarısına karşı yapılan yürüyüşe polisin saldırısında yaralanan tütün üreticileri yaşadıklarını gazetemize anlattı

11 Ekim 2017 00:49
Paylaş

Murat GÜLTEKİN
Malatya

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde tütünün kısıtlanmasına yönelik yasa tasarısına karşı yapılan yürüyüşe polisin müdahale etmesiyle yaralanan tütün üreticileri Ünsal Erdem ve İbrahim Demirtaş yaşadıklarını gazetemize anlattı.  

Tütün üretimin kısıtlanmasına yönelik Mecliste görüşülecek yasa tasarısına karşı Malatya’da 6 Ekim 2017 tarihinde eylem yapan tütün üreticilerine polis biber gazı ve copla müdahale etmişti. Yaşanan müdahale sırasında kimi tütün üreticileri yaralandı. Yürüyüşte polis şiddetine maruz kalarak sırtında ve kollarında morarmalar oluşan Ünsal Erdem ve kolunda çatlak oluşması sonucu kolu alçıya alınan İbrahim Demirtaş ile yaşadıkları durumu konuştuk. 

‘BİZİ YERLERDE SÜRÜKLEDİLER’

Asker ve polislerin kendisini ters kelepçe yaparak yerlerde sürüklediklerini söyleyen İbrahim Erdem, “Kamera görüntüleri ortada, savcıya da gerekli şeyleri söyledim. Bizim askerle polisle bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz tütünümüzü elimizden almasınlar. Biz çoluğumuza, çocuğumuza bu tütünle ekmek götürüyoruz. İnsan böyle ters kelepçe yapılarak yerlerde sürüklenmez. Buyurun bakın kollarıma bunları yapan polisler” diyerek tepkisini dile getirdi. 

‘NASIL BÖYLE BİR ŞEY YAPARLAR’

Kendisinin de daha önce 9 buçuk yıl polislik yaptığını anlatan Erdem, “Ben suç işlemişsem içeri atarsın. Beni yerlerde sürükleyemezsin, benim saçlarımı çekemezsin. Nasıl böyle bir şey yapılır” diye sordu. Tek isteklerinin tütünlerinin elinden alınmaması olduğunu belirten Erdem, “Utancımdan giyiyorum bu gömleği, yoksa atleti çıkarıp sırtımdaki izleri de göstereceğim. Doktordan raporumu da aldım. Biz sadece tütünümüzün, ekmeğimizin peşindeyiz başka bir amacımız yok. Başkana diyoruz aşağı in, bizi elinin tersi ile itiyor. Senin paran olabilir zengin olabilirsin ama sen bu halktan oy aldın. Bu halk tarafından orada oturuyorsun. Sen halka bunu yapamazsın” dedi.

‘AKP’NİN BASKISIYLA MÜDAHALE ETTİLER’

Tütünün yasaklanmaya çalışılmasından dolayı yürüdüklerini söyleyen İbrahim Demirtaş, “İnsanlar bu işten ekmek yiyor. Bir sürü insan perişan olacak. Tütünün serbest bırakılmasını, halkımızın birlik ve beraberlik içinde çalışmasını istiyoruz. Tütün yasaklanırsa yokluk devam eder. Arkadaşlar sesini dışarı duyurmak istedi. Polis müdahale etti. İnsanlara saldırma başladılar. Kim başlattı bunu, Kaymakamlık, AKP’nin başkanları, dışarıdaki yetkililer polise bilgi verdi. AKP’nin baskısıyla cop ve biber gazı kullanıldı. Polis de, kolumuzu, bacağımızı bu hale getirdi” diye konuştu. 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Atilla, Zarrab ile birlikte yargılanmak istemiyor

SONRAKİ HABER

Şapatan köylüleri: Tek isteğimiz bir daha bunlar yaşanmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...