30 Temmuz 2012 08:50

Zırhlı araçlar yetmeyince elektrikleri kestiler

DTK tarafından düzenlenen ‘demokratik özerklik’ konulu halk toplantıları devam ederken, Sur ilçesinde düzenlenen toplantıda polis provokasyonu yaşandı.  Ali Paşa Çeltik Fabrikası alanında düzenlenen ve BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, DTK Daimi Meclis Üyeleri Yusuf Karataş ve Ramazan Karakaya’nın konuşmacı

Zırhlı araçlar yetmeyince elektrikleri kestiler
Paylaş
Faruk Ayyıldız

Ali Paşa Çeltik Fabrikası alanında düzenlenen ve BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, DTK Daimi Meclis Üyeleri Yusuf Karataş ve Ramazan Karakaya’nın konuşmacı olarak katıldığı toplantı polisin engelleme çabaları nedeniyle gece geç saatlere kadar sürdü.

Toplantının başlamasının ardından zırhlı araçlarla defalarca toplantının gerçekleştiği alanın önünden geçen polisler gerginliğe neden oldu. Milletvekili ve parti yöneticilerinin araya girmesiyle herhangi bir olayın önüne geçilirken, toplantının sürdüğü sırada bu kez de mahallenin elektrikleri kesildi. Polisin tüm engelleme çabalarına rağmen devam eden toplantıda, demokratik özerklik projesine ilişkin sunumlar yapıldı.

SÜREÇ DEMOKRATİK GELECEĞİN İNŞASIDIR

Toplantıda ilk sözü alan DTK Daimi Meclis Üyesi Yusuf Karataş, Suriye’de Kürtler açısından yaşanan gelişmelere ve Türkiye’de Kürt halkının verdiği mücadeleye değinerek, yaşananları halkların demokratik geleceğinin inşası olarak değerlendirdiklerini söyledi. Kürtleri yok sayanların, adını anmayanların son zamanlarda Kürtleri konuşmaya başladığını söyleyen Karataş, yaşanan sürecin bundan sonrası için ön açıcı bir nitelik taşıdığını belirtti.

ZORLU VE SEVİNÇLİ BİR SÜREÇ

Karataş’ın ardından konuşan DTK Daimi Meclis Üyesi Ramazan Karakaya ise halkın zorlu ve sevinçli bir süreci bir arada yaşadığını dile getirdi. Kürt halkının Ortadoğu’da tarih yazdığını söyleyen Odak, “Ortadoğu yeraltı ve yer üstü kaynaklarıyla emperyalistlerin hedefinde olan bir bölge. Emperyalistler Ortadoğu’da savaşlar çıkararak, yeniden sınır çiziyor. Kürt halkı buna direnecektir” dedi.  

TECRİDİN SORUMLUSU AKP

BDP Muş Milletvekili ve DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi Demir Çelik ise ramazan ayının barışa vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında Suriye’de yaşananların sadece Kürtler için değil tüm Ortadoğu halkları için önemli gelişmeler olduğunu söyledi. DTK olarak 14 Temmuzda demokratik özerkliği ilan ettiklerini hatırlatan Çelik, “Bugünleri öngörmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. Konuşması sırasında elektriklerin kesilmesi üzerine Çelik konuşmasını karanlıkta sürdürdü. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Yeter bu çile!’

SONRAKİ HABER

Açlık sınırı altında kaç kişi var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...