10 Ekim 2017 20:32

2018 Dünya Kupası'nın 23 yolcusu belli oldu

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na kalan 23 takım belli oldu. Arjantin, Ekvador'u deplasmanda yenerek Rusya biletini son maçta aldı.

Paylaş

2018'de Rusya'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası'a kalan 23 takım belirlendi.

Avrupa Elemeleri'nden Rusya'ya gitme hakkı kazanan ekipler; Fransa, Portekiz, Almanya, Sırbistan, Polonya, İngiltere, İspanya, Belçika, İzlanda olurken, Rusya da ev sahibi olduğu için otomatik olarak Dünya Kupası'na adını yazdırdı.

ARJANTİN DÜNYA KUPASI'NA KALDI

Akıbeti merakla beklenen Arjantin, Lionel Messi'nin 3 golle yıldızlaştığı Ekvador deplasmanından 3 gol çıkararak korkulu rüya görmekten kurtuldu. Güney Amerika'dan Dünya Kupası'na kalanlar Brezilya, Uruguay, Arjantin ve Kolombiya oldu.

Kuzey ve Orta Amerika'dan Meksika, Kosta Rika, Panama, Afrika'dan Nijerya ve Mısır, Asya'dan İran, Güney Kore, Suudi Arabistan ve Japonya oldu.

Geri kalan 9 takımdan dördü Avrupa Play-Off turundan, 3'ü Afrikadan gelecek.

Peru-Yeni Zelanda ve Honduras-Avustralya, Dünya Kupası'na kalabilmek için kozlarını Play-Off'ta paylaşacak diğer takımlar olacak.

EN KÖTÜ İKİNCİ SLOVAKYA OLDU

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 9 grup yer alırken, bu 9 grubun 8'inin 2'ncisi play-off turuna katılma hakkı kazanırken, en az puanı toplayan ekip, turnuvaya veda ediyor. F Grubu'nda yer alan Slovakya, 18 puanla İngiltere'nin arkasından 2'nci sırada yer alırken, bu puan onları play-off turuna taşımaya yeterli olmadı ve Slovaklar 2'nci olmasına rağmen play-off turuna katılamayacak.

PLAY-OFF TURUNDA YER ALACAK TAKIMLAR BELLİ OLDU

Öte yandan F Grubu dışındaki gruplarda 2'nci sırada yer alan takımlar, play-off turuna katılma hakkı kazandı. Türkiye A Milli Takımı'nın bulunduğu I Grubu'ndan Hırvatistan play-off turuna katılacakken, İsveç, İsviçre, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, Danimarka, İtalya ve Yunanistan da play-off turunda yer alacak. Bu 8 takımdan 4'ü, play-off sonucunda Rusya'ya gitme hakkı kazanacak.

HOLLANDA DÜNYA KUPASI'NDA YOK

2016 Avrupa Şampiyonası'na katılamayan Hollanda, 2018 Dünya Kupası'nda da yer alamayacak. Dünya Kupası'nda yer almak için, A Grubu son maçında İsveç'i 7 farkla mağlup etmesi gereken Hollanda, bu mücadeleden 2-0'lık galibiyetle ayrılınca Dünya Kupası hayalleri de suya düşmüş oldu. Dick Advocaat'ın öğrencileri grubu 3'üncü sırada tamamladı. Hollanda'da Arjen Robben maç sonrası milli takımı bıraktı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bitlis Valiliği 27 köyde sokağa çıkma yasağı ilan etti

SONRAKİ HABER

CHP'nin Edremit bölgesi delege seçimlerinde arbede yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa