10 Ekim 2017 19:29

Wall Street Journal muhabirine Türkiye'de hapis cezası

Wall Street Journal gazetesinin Türkiye muhabiri Ayla Albayrak hakkında, PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası kararı verildi.

Paylaş

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin Türkiye Muhabiri Ayla Albayrak hakkında, PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası kararı verildi. Halen New York'ta bulunan gazeteciye verilen cezaya Wall Street Journal tepki gösterdi. 

Wall Street Journal'da yayınlanan 19 Ağustos 2015 tarihli "Türkiye'nin Kürt çoğunluklu bölgesinde kent savaşı kızışıyor" başlıklı haberi sonrası hakkında soruşturma başlatılan Türkiye Muhabiri Ayla Albayrak hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezası kararı çıktı. 

Euronews'in haberine göre kararı temyize götürmeyi planlayan ve halen New York'ta bulunan Gazeteci Ayla Albayrak, "Türkiye’deki mevcut atmosferi göz önünde bulundurursak, bu karar beni hiç de şaşırtmamalıydı ama yine de şaşırttı." ifadelerini kullandı. 

Gazeteci Ayla Albayrak, PKK propagandası yapmakla suçlanıyordu. Wall Street Journal Genel Yayın Yönetmeni Gerard Baker ise "Bu dengeli ve bağımsız bir gazeteciye yönelik tamamen yersiz ve yakışıksız bir cezalandırma." sözleriyle karara tepki gösterdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Af Örgütü'nden Türkiye'ye ışıklı tepki

SONRAKİ HABER

Bitlis Valiliği 27 köyde sokağa çıkma yasağı ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...