30 Temmuz 2012 08:39

‘Yeter bu çile!’

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Derneği (AYÖDER), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında 10 yıldır atanamayan 32 yaşındaki oğlu için Bursa’dan gelen anne Gülgez Aydoğan, çocuklarının hâlâ düzenli hayatı olmadığını belirterek yetkililere isyan etti.T

‘Yeter bu çile!’
Paylaş

Tansiyon hastası olduğu halde oğlu için 40 derece sıcağın altında bekleyen Gülgez Aydoğan, oğlunu eğitim fakültesi mezunu diye işe almadıklarını söyledi. Aydoğan, “Artık yeter! 32 yaşındaki oğlum eve ekmek getiremiyor. 650 lira maaşla ücretli öğretmenlik yapıyor, üstüne bir de devlet maaşından geri dönüşüm kesintisi yapıyor. Bu çocukların geleceği yok, evlilikleri yok, işi yok. Eve ekmek getiremiyor bu çocuk nasıl evlensin? Artık yeter bu çile” dedi.

‘BUNU HAK EDECEK NE YAPTIK?​’

AYÖDER adına konuşan İnan Savaş Turan, ücretli öğretmenlik adına eğitim fakültesi çıkışlı olmayanların, 2 yıllık meslek yüksek okulu ya da lise mezunu olarak formasyon almadan öğretmenlik alabildiğine dikkat çekti. Gençlerin anayasaya, Milli Eğitim Temel Kanununa, çalışma ve sosyal güvenlik hukukuna aykırı olarak üç kuruş paraya çalıştıklarını ifade eden Turan, “Bunu hak edecek ne yaptık?​” diye sordu. Yıllardır siyasilerin boş vaatlerde bulunarak sözlerini tutmadığını söyleyen Turan, “Sözün kısası hak ettiklerimizin ve geleceğimizin siyasi malzeme yapılmasını istemiyoruz” dedi.  Açıklamanın ardından dernek adına bir grup MEB Müsteşarıyla bir süre görüşme yaptı. Görüşmenin ardından dernek üyeleri Maliye Bakanlığı önünde bir protesto daha gerçekleştirdiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Naci Temeltaş son yolculuğuna uğurlanıyor

SONRAKİ HABER

Zırhlı araçlar yetmeyince elektrikleri kestiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...