10 Ekim 2017 17:54

Katliam canlandırmasına ‘gerçek olsa’ diyen muhabir kovuldu

Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından yapılan Ankara Katliamı canlandırmasını ‘Keşke gerçek olsa’ diye paylaşan DHA muhabiri kovuldu.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) 10 Ekim Ankara Katliamı’nı protesto eden Öğrenci Kolektifleri, katliamı tiyatral bir canlandırma ile hatırlattı. Bu sırada haber takibi için orada bulunan Doğan Haber Ajansı (DHA) Kocaeli Muhabiri Faruk Kıyak, öğrencilerin yerde yatarken sergilediği performansın fotoğrafını ınstagram hesabının story bölümünden “Keşke gerçek olsa” notuyla paylaştı.

'sacinyansin' ismiyle açtığı sosyal medya hesabından bu paylaşımı yapan Kıyak, Kocaeli yerel basınında başladığı gazeteciliğe Nisan 2016'dan itibaren DHA'da devam etti.

DHA İŞTEN KOVDU

Paylaşımı nedeniyle sosyal medyada büyük tepki çeken Faruk Kıyak, DHA tarafından işten çıkarıldı. Konuya ilişkin DHA'da yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Doğan Haber Ajansı Kocaeli bürosunda görevli muhabir arkadaşlarımızdan Faruk Kıyak, kişisel sosyal medya hesabında ajansımızın hiç onaylamadığı ve Doğan Yayın İlkeleri’ne ters düşen bir paylaşımda bulundu. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdikleri Ankara Garı terör saldırısının 2. yıldönümü anma etkinlikleri nedeniyle bazı çevrelerde haklı tepkilere neden olan bu paylaşımdan ötürü, Faruk Kıyak ile bugün yollarımızı ayırdığımızı bildiririz."

Öte yandan Faruk Kıyak'ın paylaşımının haberleştirilmesi sonrasu gelen tepkilerin ardından Kıyak'ın daha önce çalıştığu gazete olan Kocaeli Koz gazetesi olayı “İlimizin başarılı gazetecilerinden, DHA Kocaeli Muhabiri Faruk Kıyak bir paylaşımı sebebiyle adeta linç edildi. Kıyak bazı çevreler tarafından hedef gösterildi” şeklinde haberleştirdi.

Kocaeli Koz gazetesinin Faruk Kıyak haberi

(Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katalonya’nın bağımsızlığı 8 saniye sürdü

SONRAKİ HABER

Pentagon: Vize krizi askeri operasyonları etkilemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...