10 Ekim 2017 12:35

Muğla'daki çıplak arama işkencesinin tespiti için başvuru

Muğla'da 7 kişinin işkenceye uğradığının belgelenmesi için savcılığa başvuran avukatlar işkencenin devam ettiğine dair şüpheleri olduğunu söyledi

Paylaş

Muğla’da darbedilerek gözaltına alınan, ters kelepçeyle yere yatırılarak fotoğrafları sosyal medyada yayınlanan 7 kişinin işkenceye uğradığının belgelenmesi için, avukatları Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Muğla’nın Ortaca ve Seydikemer bölgesinde 4 Ekim’de “PKK’li oldukları” gerekçesi ile gözaltına alınan 7 kişi, elleri arkadan kelepçelenerek asfalta yatırılmış, çekilen fotoğrafları sosyal medyada yayınlanmıştı. Fotoğrafları yayınlanan kişilerin 4’ünün “PKK’li olduğu”, 3’ünün de “bu kişilere yardım ve yataklık yaptığı” iddia edilmişti. Halen gözaltında tutulan 7 kişinin avukatları Gülfer Karadeniz, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na gözaltına alınanların işkenceye uğradığına dair rapor almaları için başvuruda bulundu. 

Karadeniz, dilekçesinde gözaltında tutulanlar için “Birleşmiş Milletler (BM) İşkencenin etkili bir biçimde Soruşturulması ve Belgelendirilmesi İstanbul Protokolü” çerçevesinde adli muayene yapılmasını istedi. Dilekçede halen işkencenin yoğun bir şekilde devam ettiğine dair kuşkularının olduğu ve kuşkularının giderilmesi için Türk Tabipler Odası’nın (TTB) belirleyeceği bağımsız hekimlerce muayene edilmeleri istemine yer verildi. 

AİLELERİN ÇOCUKLARI İLE GÖRÜŞMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Öte yandan gözaltına alınanların iki farklı araç içinde gözaltına alındıkları öğrenildi. Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yakınlarını görmek isteyen ailelere izin verilmedi. Aileler yayınlanan fotoğraflara da tepki gösterdi. (Muğla/MA)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş duruşmaya getirilmiyor

SONRAKİ HABER

‘Cesur Gazetecilik’ ödülü Ahmet Şık’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...