10 Ekim 2017 12:22

Selahattin Demirtaş duruşmaya getirilmiyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklandıktan sonra tek bir duruşmaya getirilmedi.

Paylaş

Mahkemede HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 7 Aralık’ta görülecek duruşmaya SEGBİS’le katılması için harekete geçti. Tutuklandıktan sonra farklı dosyalardan 72 duruşması görülen Demirtaş, tek bir duruşmaya getirilmedi. 

Bu gelişmeler yaşanırken AİHM, kitle örgütlerinin HDP’li vekillerin davasında müdahillik taleplerini kabul etti.

MAHKEME: SEGBİS’LE KATILSIN

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 7 Aralık’ta görülecek ilk duruşmasında hazır edilmek yerine SEGBİS’le katılması için cezaevine tensip yazdı.  Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, tutuklu bulunduğu dosya kapsamında ilk kez 7 Aralık’ta duruşmaya çıkması bekleniyordu.

MA’da yer alan habere göre, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Demirtaş’ın ilk duruşmasında hazır edilmesi beklenirken, davaya bakan 19. Ağır Ceza Mahkemesi, cezaevine yazı yazılarak duruşma günü Demirtaş’ın SEGBİS ile katılması için hazır edilmesine karar verdi.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

Mahkemenin tensip kararın çıkmasının ardından Demirtaş’ın avukatları kararın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle itirazda bulundu. Şu ana kadar itiraz başvurusuna yanıt verilmedi.

Sadece Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 7 Temmuz’da görülen duruşmasında hazır edilmesi kararı vermişti. Ancak Demirtaş, duruşmaya kelepçe takılması gibi bir dayatmada bulunulmasından dolayı bu yaklaşıma tepki göstermek amacıyla duruşmaya katılmamıştı. 
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trüf mantarı için kollar sıvandı

SONRAKİ HABER

Muğla'daki çıplak arama işkencesinin tespiti için başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...