10 Ekim 2017 10:44

Meslektaşlarından tutuklu gazeteci Alayumat’a mektup

Mersin'deki gazeteciler, Tarsus Cezaevinde tutuklu gazeteci Erdoğan Alayumat'a dayanışma mektubu gönderdi.

Paylaş

Mersin’deki gazeteciler Tarsus Cezaevinde bulunan gazeteci Erdoğan Alayumat’a işkence  yapılmasını, Alayumat’a gönderdikleri mektupla protesto etti.

Alayumat’a dayanışma mesajı gönderen gazeteciler “Mesleği gazetecilik olan Erdoğan Alayumat’ı infaz koruma memurları darbederken ‘Gazeteci bunları da yaz’ diyerek alaylı bir tavır sergilemesi üzerine meslektaşları olarak bu olayın takipçi olacağımızı Erdoğan’a mektup yollayarak açıkça kamuoyunu duyurmak istedik” dedi.

Mersin'de gazeteciler Alayumat'a mektup gönderdi

Gazetecilerin gönderdiği mektup ise şöyle:

“Basın özgürlüğü insan onuru ile eşdeğerdir

Sevgili meslektaşımız Erdoğan Alayumat,

Geçtiğimiz hafta Tarsus Cezaevi’nde senin ve gazete çalışanı Serkan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu tutukluların,  infaz koruma memurları tarafından darp edildiğini, gazeteci olman nedeniyle hınçlarının daha çok sana yöneldiğini, senin yerlerde sürüklendiğini, ardından çırılçıplak soyularak süngerli odaya atıldığını Avukat Tugay Bek'ten öğrendik. 
İnfaz koruma memurları, sana işkence ederken ‘Gazeteci bunu da yaz’ diye dalga geçiyorlarmış.  Aslında gazeteci olmandan dolayı senden nefret ettiklerini ilan ediyorlarmış. Sen içerdeki gazeteci olarak gördüğün o işkenceyi yazamadın ama biz dışarıdaki gazeteci olarak yazdık! 
Şöyle yazdık: Gazeteci Erdoğan Alayumat’a işkence yapılıyor! 
Bu olayın alışagelmiş bir olay olarak sürüp gitmesine izin vermeyeceğiz. Bilinmelidir ki: ‘Basın özgürlüğü insan onuru ile eşdeğerdir’ ve yine unutulmamalıdır ki işkenceye, sansüre, baskıya, otosansüre, tehdide, emek sömürüsüne, yasağa, işten atılmaya ve güvencesiz çalışmayla ödediğimiz bedelin tek nedeni adalet için verdiğimiz mücadeledir…
Bu satırları yazdığımız dakikalarda cezaevlerinde onlarca gazeteci vardı. Muhtemeldir ki tüm tutuklu gazetecilerin yaşadıkları sorunlar, sizin yaşadıklarınızdan farklı değil.
‘Gazeteci bunu da yaz’ diye dalga geçilen her tutuklu meslektaşımızın dışarıdaki kalemi olmaya ve işkenceyi, kötü muameleyi, hukuksuzluğu her mecrada yazmaya talibiz."
Mektup Yollayan gazeteciler;  Mezopotamya Ajansından  Ergin Çağlar, Evrensel Gazetesinde Cemil Uğur  ve Halil Ibrahim Polat, Mersin İmece gazetesinden Turan Dal ve Mejdel Aslan, Mersin Yaşam gazetesinden Abidin Yağmur, Pirhaber ajansından Diren Keser ve gazeteci Fatma Sarıkaya.”(Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avustralya, Suriye'nin Dünya Kupası rüyasını sona erdirdi

SONRAKİ HABER

HGAL'de yemek boykotu: Öğrencilere yönetimden tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...