10 Ekim 2017 10:07

Erdoğan'ın 'Kırım' sözleri Rusya Duması'nda tartışıldı

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma'da konuşan Dmitriy Novikov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kırım' sözlerine dikkat çekti.

Paylaş

Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Dmitriy Novikov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırım ile ilgili açıklamalarının, Türkiye'nin dış politikasında beklenmeyen dönüşlerin olabileceğini gösterdiğini bildirdi.

Novikov yaptığı açıklamada, "Bu Türkiye ile uzun vadeli ilişkiler kurmanın ne kadar zor olduğunu gösteren bir ders daha. Hükümetin değişmesi, hatta aynı iktidarla bile dış politikada dönüşler olabilir. Fakat Kırım konusunda Türkiye hiçbir zaman Rusya'nın müttefiği olmadı. Bunun Türk politikasında ilüzyonların olmaması için dikkate alınması gerek" dedi.

Milletvekili, "Türklere etnik olarak yakın olan Kırım Tatarlarının, Kırım'ın Rusya'ya dahil olması sonrasında hiçbir sorun yaşamadıklarını ve vatanlarına dönenler için konutların, yeni camilerin ve okulların inşa edildiklerini ve dini bayramların da kutlandığını" belirtti.

Uçak krizi sonrası Rusya'yla yakınlaşma politikası izleyen, İdlib operasyonunu Rusya'nın desteğiyle gerçekleştiren Erdoğan, dün Rusya'nın önemli problemler yaşadığı Ukrayna'yı ziyaret etmiş ve "Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımıyoruz" demişti. Rusya, Ukrayna'da yaşanan kriz sonrası 2014'te Kırım'ı ilhak etmişti. (Moskova/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mülteciler: Yunanistan’da işkence gördük

SONRAKİ HABER

Emek ve meslek odaları: Şiddetin sebebi sağlık politikaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...