30 Temmuz 2012 08:25

Gaz bombasıyla yaralanan çocuğun durumu kritik

Adana'da polisin attığı gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki M.A. adlı çocuk ameliyattan çıktı. Kafatası çatlayan, burnunda kırık oluşan ve beynine kan aktığı belirtilen çocuğun durumu ciddiyetini koruyor.Görgü tanıkları çocuğun bakkaldan alışveriş yaptıktan sonra polisin attı

Gaz bombasıyla yaralanan çocuğun durumu kritik
Paylaş

Görgü tanıkları çocuğun bakkaldan alışveriş yaptıktan sonra polisin attığı gaz bombasından yaralandığını söyledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde süren ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için dün akşam Adana merkez Yüreğir İlçesi Anadolu Mahallesi Çukurova Caddesi'nde bir araya gelen bir grup gencin eylemi sırasında polisin attığı rasgele gaz bombalarından biri 11 yaşındaki M.A. adlı çocuğun kafasına isabet etti. Yurttaşlar tarafından motosiklet ile kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesi'nde gerekli tetkiklerin ardından M.A. sabaha karşı ameliyata alındı. Ameliyattan çıkarılan ve hayati tehlikesi devam eden M.A. Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. Hastane bahçesinde bekleyen M.A.'nın yakınları, isimlerin anonsu sırasında M.A.'nın yaşamını yitirdiğini sanarak gözyaşlarına boğuldu. Ailenin bazı fertleri ise baygınlık geçirdi. M.A.'nın babası Mustafa Akay, çocuğunun başına isabet eden gaz bombası nedeniyle ağır bir şekilde yaralandığını ve gece boyunca kustuğunu bununla birlikte sabaha karşı doktorların M.A.'yı ameliyata aldığını ve ameliyatın sona erdiğini söyledi. Baba Akay, "Çocuğumun kafatasında çatlak ve burnunda kırık var. Beynine de kan akmış ve beyni şişmiş. Ameliyattan yeni çıktı. Doktorlar bize, 'eğer biz olsaydık şimdiye kadar ölürdük ama çocuk olduğu için şu an yaşıyor. Hayati tehlikesi var. Allahtan umut kesilmez, biz elimizden geleni yaptık' dediler. Şu an çocuğumun hayati tehlikesi devam ediyor" dedi.

'BAKKALDA ALIŞVERİŞ YAPTIKTAN SONRA YARALANDI'

M.A.'nın yaralanmadan önce alışveriş yaptığı mahalle bakkalı Emine Hanım, "Çocuk geldi burada alışveriş yaptı. Sonra çıktı, ortalık duman oldu. Baktım çocuk yaralanmış, ondan sonrasını bilmiyorum. Her Pazar günü burada olay oluyor. Bu üç sokakta olay çıkıyor" dedi. Başka bir kadın ise Akay ailesinin çocuklarının olaylara karışmadığını ifade etti. M.A.'yı kanlar içinde görüp yardım eden komşusu Saadet Dizman ise, kendisinin çocuğu olabileceği ihtimali üzerine yaralının adını sorduğunu ve net cevap alamayınca gidip çocuğa baktığını söyledi. Yaralanan M.A.'ya ilk müdahaleyi yaptığını söyleyen Dizman, "Gençlerden ve komşulardan yardım istedim. Ağzından, kollarından, başından ve burnundan kanlar akıyordu. Bir motosiklet bulup, bindirip hastaneye gönderdim. İnşallah iyileşir" dedi. Durumu kritik olan 11 yaşındaki M.A. adlı çocuğun Adana Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki tedavisine devam ediliyor. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Haşimi’ye Türkiye’den oturma izni

SONRAKİ HABER

Naci Temeltaş son yolculuğuna uğurlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...