10 Ekim 2017 08:27

Devlet yıllarca süren şiddeti engellemedi, Nazlı öldürüldü

Bitlis'te kocasından gördüğü şiddetten kaçıp sığınma evine yerleşen ve daha sonra izini kaybettirmek için 2 şehir değiştiren Nazlı, öldürüldü.

Paylaş

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, 2 gün önce taşındığı evinde bıçaklanarak öldürülen 44 yaşındaki Nazlı'nın çocukları tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Nazlı'nın Bitlis'te kocasının şiddetinden kaçıp sığınma evine yerleştiği, daha sonra ise izini kaybettirmek için İstanbul'a ve Devrek'e taşındığı belirlendi. Annelerini öldüren iki kardeş, polis tarafından gözaltına alındı.

Olay, dün akşam Karşıyaka Mahallesi'nde 3 katlı apartmanın üst katındaki dairede meydana geldi. Nazlı Uyanık, 2 gün önce taşındığı ve henüz eşyalarını yerleştirmediği evinde yaralı halde pencereye çıkıp yardım istedi. Çevredikilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaralı halde bulduğu Nazlı Uyanık, ambulansla Devrek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda 9 bıçak darbesi saptanan Nazlı Uyanık, doktorların tüm müdahasine rağmen kurtarılamadı.

ANKARA GİRİŞİNDE YAKALANDILAR

Polis, cinayetle ilgili olay yerinden beyaz kamyonetle kaçan 2 kişinin peşine düştü. Kamyonet Devrek çıkışında terk edilmiş halde bulundu. Ankara'ya giden yolcu otobüsüne bindikleri belirlenen şüpheliler, TEM'in Ankara girişinde otobüsün durdurulmasıyla yakaladı. Şüphelilerin, Nazlı Uyanık'ın oğulları Sertan ve Özkan Uyanık olduğu ortaya çıktı.

Yapılan araştırmada, Nazlı Uyanık'ın Bitlis'te kocasının şiddetinden kaçarak kadın sığınma evine yerleştiği belirlendi. Uyanık'ın, bir süre burada yaşadıktan sonra eşi ve çocuklarının peşini bırakmaması üzerine yaklaşık 1 ay önce İstanbul'a gittiği belirlendi. Nazlı Uyanık'ın, İstanbul'da tanıştığı Zonguldak Devrekli M.S. adlı kadının, "Bizim memlekete gidelim. Sana iş ve ev bulalım" teklifini kabul ettiği ve 1 hafta önce Devrek'e gelerek bu kadının ağabeyiyle tanıştığı tespit edildi. Devrek'te önce aynı mahallede başka bir ev kiralayan Nazlı Uyanık'ın, su aboneliği işlemini yaptıramaması nedeniyle ev sahibi tarafından evden çıkarıldığı ve aynı mahallede cinayetin işlendiği evi kiraladığı saptandı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Sertan ve Özkan U. kardeşlerin dün annelerinin izini bularak Devrek'e geldiği ve evinde Nazlı Uyanık'ı bıçaklayarak öldürdükleri belirlendi. Kardeşlerden Sertan U.'nun, polise verdiği ilk ifadesinde annesini öldürdüğünü itiraf ettiği, kardeşinin suçunun olmadığını söylediği öğrenildi. (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kemalbay: 10 Ekim anmaları AKP tarafından engelleniyor

SONRAKİ HABER

CHP'li Usluer: Parasız, bilimsel laik eğitim inşa edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...