10 Ekim 2017 06:50

'Türkiye’de futbolu belirli gelir seviyesindekiler izliyor'

CHP'li Levent Gök, Türkiye'deki stadyumların doluluk oranını ve yüksek bilet fiyatlarını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

Cem GÜL
İstanbul

 
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, futbol maçlarında stadyumların boş kalmasını Meclis gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde bilet fiyatlarının yüksek olmasına da dikkat çekildi.

 

‘FUTBOLU BELİRLİ GELİR SEVİYESİNDEKİ İNSANLAR İZLİYOR’

 

Gök’ün Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince verdiği soru önergesinde; “Ülkemizde bütün popülaritesine rağmen futbol karşılaşmalarında tribünler boş kalmaktadır. Durumdan yakınan kulüpler kendi ellerinde olmasına karşın bilet fiyatlarını yüksek tutmaktadırlar. Türkiye’de müsabaka ücretleri seyirci doluluk oranına veya gelir ortalamasına göre belirlenmemekte olduğu için futbol belirli bir gelir seviyesinin üzerindeki insanların izleyebildiği bir spor dalı haline gelmiştir.” denildi.

 

 

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök

 

‘KULÜPLER BİLET FİYATLARINI BELİRLEMEDE SERBESTLER’

 

Kulüplerin bilet fiyatlarını belirlemekte serbest olduğuna da değinen Gök, “Futbol sektörünün gelişmiş olduğu ülkelerde kulüpler bilet fiyatlarını belirlemek konusunda serbesttirler ancak her maçta belirli bir kotayı doldurmak zorundadırlar. Sözü geçen kotayı dolduramayan kulüpler para cezası almaktadırlar. Halkımızın desteklediği takımları stadyumlarda izleyebilmesi ve kulüplerimizin kalkınması adına konuya ilişkin adımlar atılması şarttır.” ifadelerini kullanarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yanıtlaması istemiyle sorular sordu.

 

{{334190}}

 

STADYUMLARDAKİ DOLULUK ORANLARINA İLİŞKİN;

 

1.         2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye Süper Lig ve 1. Lig karşılaşmalarındaki ortalama tribün doluluk oranları nelerdir?
2.         2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye Süper Lig ve 1 Lig karşılaşmalarının bilet ücreti ortalamalarını açıklar mısınız?
3.         2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye Süper Lig ve 1. Lig karşılaşmalarında talep edilen en yüksek ve düşük maç bileti ücretleri ne kadardır?
4.         2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye Süper Lig ve 1. Lig takımlarımızın sezonluk en yüksek ve en düşük tribün gelirleri kaç Türk Lirasıdır?
5.         Passolig uygulaması başlamadan önce 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Süper Lig ve 1. Ligde gerçekleşen tribün gelirleri ne kadardır?
6.         2017 itibariyle 4 kişilik bir ailenin stadyumda bir maç izlemesinin ortalama maliyeti nedir?
7.            Stadyumların daha yüksek doluluk oranlarına ulaşmasını sağlamak için yürütülen çalışmalar nelerdir?
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa ücretsiz WiFi’ye geçiyor

SONRAKİ HABER

Doğu Karadeniz 'Vargit' çiçekleri ile beyaza büründü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...