10 Ekim 2017 06:21

Telefonla konuşmak için elektrik direğine çıkıyorlar

Niğde'nin Gümüş köyünde yaşayan yurttaşlar, telefonla konuşmak için köyden 3 kilometre uzaklıktaki yüksek yerlere gidip elektrik direğine çıkıyor.

Paylaş

Niğde'nin Gümüş köyünde yaşayan yurttaşlar, cep telefonuyla konuşmak için köyden 3 kilometre uzaklıktaki yüksek yerlere gidip elektrik direğine çıkarak iletişim sağlıyor.

Tehlikeye rağmen telefonun yalnızca elektrik direğinde net çekmesi nedeniyle tercih edildiğini belirten 1100 nüfuslu Gümüş köyünün Muhtarı Cumali Güngör, köy merkezindeki hiçbir cep telefonu hattının çekmediğini söyledi. Elektrik direğine çıkılmaması için uyarılarda bulunduklarını ancak bazılarının bunu dikkate almadığını belirten Cumali Güngör, "Köy merkezinde telefon çekmiyor. Köylü kardeşlerimiz de 3- 4 kilometre yürüyüp yüksek yerlerde, elektrik direklerinde telefonla konuşmaya çalışıyor. Köyde bir vatandaşımız rahatsızlansa sağlık ekiplerini aramak için o kadar yol yürümemiz yüksek bir yere çıkmamız gerekiyor. Köylüler elektrik direklerine çıkıp telefonla görüşüyor bu da çok tehlikeli ama engel olamıyoruz. Yetkililere bu durumla ilgili gerekli dilekçeleri başvuruları yaptık ama sonuç alamadık. Köyümüze baz istasyonu kurulmasını istiyoruz" dedi.

Elektrikçi olduğunu belirten köylülerden Hacı Mehmet Şahin, direğe çıkmanın tehlikeli olduğunu ancak net iletişim sağlamak için tercih etmek zorunda kaldığını söyledi. Şehir merkezinde okula giden çocuklarıyla konuşmak için böyle bir yönteme başvurduğunu belirten Şahin, "Hasta yakınlarım var onları sormak için, çocuklarımla konuşmak için mecburum. Neredeyse tüm köyde yaşayan arkadaşlarımız bu durumdan dolayı zorluklar çekiyor.  Biz köy halkı olarak bu duruma bir an önce çözüm getirilmesini köyümüze baz istasyonu kurulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yurttaşlar tehlikenin farkında ancak başka çareleri olmadığını söylüyorlar

Yurttaşlar, sorunun çözümü için adım atılmasını istiyor

(Niğde/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şili'de 6.3 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Aşırı avcılık ve küresel ısınma balıkçılığı kötü etkiliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...