10 Ekim 2017 05:13

Mardin'de binlerce ağaç 'güvenlik' gerekçesiyle kesiliyor

Dargeçit’e bağlı Sümer beldesi kırsalında bulunan binlerce meşe, palamut ve meyve ağaçları, 'güvenlik' gerekçesiyle kesiliyor. (Foto: Arşiv)

Paylaş

Mardin’in Dargeçit ile Midyat karayolları arasında bulunan Sümer beldesine bağlı Dibekli mezrası kırsalında bulunan yüzlerce dönüm üzerindeki binlerce ağaç, askerler tarafından kesiliyor. “Güvenlik” gerekçesi ile kesimi yapılan ağaçlar için geçtiğimiz günlerde askerlerin, köy muhtarını çağırarak “Bu ağaçları ya siz kesin ya da biz keseceğiz” dediği öğrenildi. Yurttaşların tapulu yüzlerce dönüm arazisi üzerinde gerçekleşen kesimin olduğu bölgeye kimse yaklaştırılmazken, bölgeye çok sayıda bekçinin güvenliği sağlamak için konumlandırıldığı öğrenildi.

ARAZİ SAHİPLERİNİN İZNİ DIŞINDA KESİM YAPILIYOR

Kesilen ağaçların, kamyonlar ile bölgeden taşındığı belirtilirken, ağaçların nereye taşındığı ise öğrenilemedi. Görüştüğümüz arazi sahipleri, kesimin büyük bir alanda yapıldığını ve binlerce palamut ile meşe ağacının arasında çok sayıda meyve ağacının da bulunduğunu kaydetti. Bölgenin uzun bir süredir “özel güvenlik bölgesi” adı altında yasaklandığını aktaran arazi sahipleri, duruma tepki gösterdi.
 
Bölgeye gitmek istediklerinde askerler ve bekçiler tarafından engellendiklerini dile getiren arazi sahipleri, avukatlar aracılığıyla suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Konya merkezli ‘FETÖ’ operasyonu: 70 askere yakalama kararı

SONRAKİ HABER

Temelli: Savaş faturası yoksullara çıkartılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa