30 Temmuz 2012 10:27

Her gün yeni tabutlar geliyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında bir haftadır süren şiddetli çatışmalardan ölüm haberleri geliyor. Geçtiğimiz günlerde 4 PKK’linin yaşamını yitirmesinin ardından dün de 2 asker yaşamını yitirdi. Silopi’de ise askeri aracın devrilmesi sonucu 2 asker yaşamını yitirdi.Aralıksız süren operasyon ve &

Her gün yeni tabutlar geliyor
Paylaş

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında bir haftadır süren şiddetli çatışmalardan ölüm haberleri geliyor. Geçtiğimiz günlerde 4 PKK’linin yaşamını yitirmesinin ardından dün de 2 asker yaşamını yitirdi. Silopi’de ise askeri aracın devrilmesi sonucu 2 asker yaşamını yitirdi.

Aralıksız süren operasyon ve çatışmalar nedeniyle her gün yeni ölüm haberlerinin geldiği Şemdinli’de birçok köy de boşaltıldı. Bölgeye gitmek isteyen heyetlere de izin verilmiyor.

ŞEMDİNLİ’DE 2 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Şemdinli’de aralıksız süren çatışmalardan yine ölüm haberi geldi. Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, 29 Temmuz Pazar günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında, çıkan çatışmada 2 askerin yaşamını yitirdiği, 10 askerin ise yaralandığı kaydedildi. Bölgede binlerce askerin katıldığı operasyonlar hava destekli sürerken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

SİLOPİ’DE ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ: 2 ASKER ÖLDÜ

Şırnak’ın Cizre ile Silopi ilçeleri arasında meydana gelen trafik kazasında ise iki asker yaşamını yitirdi. Dün öğle saatlerinde Şırnak’ın Silopi ile Cizre arasında askeri araç henüz belirlenemeyen nedenle yoldan çıkarak devrildi. Kazada, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya ile Piyade er Adnan Öztürk yaşamlarını yitirdi. Kaya ile Öztürk için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından Mehmet Kaya’nın cenazesi Osmaniye, Adnan Öztürk’ün cenazesi de Gaziantep’e gönderildi.

Öte yandan Şemdinli’de çatışmaların yaşandığı bölgeye gitmek isteyen BDP, Van Barış Anneleri İnisiyatifi ve PKK’lilerin aileleri ‘güvenlik’ gerekçesiyle bölgeye alınmadı. Heyette bulunan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, çatışmalarda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ancak kesin bilgilere ulaşamadıklarını söyledi.

Şemdinli’nin Bağlar (Nehri) köyüne bağlı Çam (Navrezan) ile Rüzgarlı (Rubunus) mezraları arasında 24 Temmuz’da başlayan çatışmalar devam ediyor. Bölge uçaklarla bombalanırken, Güzelkaya (Begerde), Mose (Müşe), Beyteran (Beytera), Günyazı (Gelaşk) köylerine bağlı Yukarı Yiğitler (Nîrkula Serî) ve Orta Yiğitler (Nîrkula Nîvekê) mezraları boşaltıldı. Köylere giriş çıkışlara izin verilmiyor. Yaşanan çatışmalar ve köylerin boşaltılması üzerine bölgeye gitmek isteyen BDP, Van Barış Anneleri İnisiyatifi ve çatışmalarda yaşamını yitirdiği açıklanan Hakkari Çukurca doğumlu İhsan Acar ile Şırnak doğumlu Sinem Ünver isimli gerillaların aileleri ‘güvenlik’ gerekçesiyle bölgeye alınmadı. Bölgeye başka bir yoldan girmeye çalışan heyet Bağlar (Nehri) Köyü’ne bağlı Zorgeçit (Kerketi) Mezrası yakınındaki yolda bekleyen askerlerce engellendi. Bunun üzerine bir açıklama yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, çatışmada yaşamını yitirdiği belirtilen Hakkari ve Şırnak nüfusuna kayıtlı 2 HPG’linin ailelerinin talebi üzerine bir heyet oluşturduklarını söyledi. Şemdinli’de yaşananlar konusunda yetkililerin sessiz kaldığını belirten Canan, “5 gündür yoğun çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda çok sayıda kayıp olduğu bilgisini aldık” dedi. Çatışmaların yaşandığı mezralara giremediklerini ifade eden Canan, “Basında yer alan haberlere göre her iki taraftan gerilla ve askerlerden kayıplar var. Bunların cenazeleri halen çatışma bölgesinde tutulmaktadır. Gördüğümüz manzara şu; dağlar bombalanıyor. Çatışmanın yaşandığı bölgede orman yangınları devam ediyor. Şemdinli’ye bağlı Derecik (Rubarok) Beldesi ile ulaşım sağlanmamaktadır. Şemdinli’de çok ciddi sıkıntılar ve gerginlikler yaşanmakta. Kamuoyunun ve yetkililerin sessiz kalması düşündürücüdür” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNİN MAHALLEYE GİRİŞLERİ ENGELLENDİ

Öte yandan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Hakkari Milletvekili Esat Canan, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ve beraberindeki seçilmişler Karşıyaka Mahallesi'ndeki yurttaşların sorunlarını dinlemek amacıyla mahalleye gitmek istedi. Ancak aşırı polisiye önlemlerin alındığı mahalle girişinde polis milletvekillerinin de içinde bulunduğu grubu "güvenlik" gerekçesi ile mahalleye almadı. Polis barikatına takılan milletvekilleri ile polis yetkilileri arasında yaşanan tartışma devam ederken, yurttaşlar da olay yerinde toplanmaya başladı. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Toyota'dan yüzsüz tehdit

SONRAKİ HABER

Cep telefonu ve baz istasyonlarına dikkat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa