09 Ekim 2017 11:56

‘Koruyacağız’ diye aldıkları çocuğunu sokağa attılar!

Çocuğu 1 yıl önce mahkeme kararıyla elinden alınan ve yurda yerleştirilen Gülay Saymaz'ın çocuğu kaybolduktan sonra parkta bulundu.

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

‘Ahlaksızlıkla’ suçlanarak 1 yıl önce çocuğu elinden alınan Gülay Saymaz, Tekirdağ’da bir yurtta kalan oğlunun 5 günden beri kayıp olduğunu iddia etmiş ve İHD’ye başvurmuştu. Çocuğunun Tekirdağ’da bir parkta polis tarafından bulunduğunu belirten Saymaz “Devlet koruma altına aldığı çocuğumu sokağa attı. Dava edeceğim” dedi.

Artvin’in Arhavi ilçesinde 3 erkek çocuğuyla yaşamını sürdüren Gülay Saymaz’ın 11 yaşındaki çocuğunun mahalle bakkalının kasasından çaldığı para sonrası yaşamı adeta zehir olmuş, mahkeme kararıyla çocuğu elinden Saymaz, İHD’ye başvurarak çocuğundan haber alamadığını söylemişti. Saymaz, bunların üstüne bir de ‘ahlaksızlıkla’ suçlanmıştı. İHD’ye yeniden başvuran Saymaz, çocuğunun Tekirdağ’da bir parkta bulunduğunu söyledi. Yaşananlara tepki gösteren Saymaz, “Devlet benim bakamadığımı iddia ettiği çocuğumu benden alıp bir yurda yerleştiriyor, sonra da sokağa atıyor. Sorumluları dava edeceğim” dedi.  Çocuğuyla görüşebildiğini söyleyen Saymaz, “Kendisinden büyük çocuklar tarafından dışarı çıkarılmış ve parklarda kalmışlar. Başına kötü şeyler geldiğinden korkuyorum. Yurt sorumluları hakkında şikayetçi olacağım. Beni aylardır mağdur edenleri de dava edeceğim. Koruma altına aldıkları çocuğumu sokağa attılar” açıklamasında bulundu. 

ÖNCEKİ HABER

İstinaf mahkemesi, Enis Berberoğlu kararını bozdu

SONRAKİ HABER

EGEÇEP'ten torba yasaya tepki: Mızrak Torbaya Sığmıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...