09 Ekim 2017 11:34

İstinaf mahkemesi, Enis Berberoğlu kararını bozdu

MİT TIR’ları davasında tutuklanan CHP'li Enis Berberoğlu hakkındaki hüküm, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Paylaş

Tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili yerel mahkemenin verdiği kararın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından bozulduğu belirtildi.

Halk TV'nin haberine göre konuyla ilgili açıklamayı Avukatı Murat Ergün yaptı. Ergün tahliye kararı çıkmadığını belirterek, tutukluluğun devamına itiraz ettiklerini açıkladı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Ergün, “İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi İstinaf kararı… Yani bildiğiniz  mahkumiyet kararının hatalı olduğunu eksik incelemeyle olduğunu usulden ve bence esasen bazı yerlerde girmiş, esastan bozmuş.

Anayasa Mahkemesi kararına atıfta bulunmuş bölge adliye mahkemesi… Bu Aydınlık’ta yayınlanan  görüntüler vardı, o konuya değinmiş bölge adliye mahkemesi…. Bölge adliye mahkemesi bozmayla birlikte tahliye vermemiş. Biz tahliye için uğraşacağız.

Normal hukuk devletinde bu yapılan haberlerin habercilik olarak değerlendirilmesi lazım. Böyle sübjektif yorumlarla insanlara casus dememek lazım.

Enis Berberoğlu bunlardan tamamen ayrı, görüntüyü vermekle suçlanıyor ama onunla ilgili zaten ortada bir şey yok verdiğine dair" şeklinde konuştu.

ENİS BERBEROĞLU: SUÇSUZLUĞUMU KANITLAMAYA BİR ADIM KALDI

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, yerel mahkemenin verdiği mahkumiyet kararının İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından bozulmasına ilişkin açıklamasını avukatları Murat Ergün ve Yiğit Acar aracılığıyla ilk açıklamasını yaptı.

Berberoğlu, "Hapse girerken dediğim gibi, vatan haini ve casus olmadığımı bu kararla kanıtladım. Suçsuzluğumu ispatlamama bir adım kaldı." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Maltepe Cezaevi'nden şu mesajı yolladı:

"Beni sevenler ve güvenenleri, ailemi, partimi, dostlarımı utandırmamış olmaktan dolayı sevinçliyim. Ben casus ve vatan haini olmadığımı zaten biliyordum ama bu iftiradan dolayı yakınlarımın üzülmesi benim için her türlü cezadan daha ağır yüktü. İstinaf mahkemesi kararıyla bu yükten kurtuldum. Şimdi sıra hukuken gerekmediği halde suçsuzluğumu kanıtlamakta. Belki biraz zaman alabilir, acelem yok. Siz dışarıda, ben içeride mücadeleye devam!"

YARKADAŞ: BERBEROĞLU HEMEN SERBEST KALMALI

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "İstinaf Mahkemesi Enis Berberoğlu İçin "Suç işlememiştir" diyor. Evet suç yok; Berberoğlu'nun hemen serbest kalması gerekiyor. Berberoğlu'nu kimse tahliye edemesin diye 25 yıl ceza verdiler zaten... Hiçbir hakim cesaret edemesin diye... İstinaf yanlışı düzeltmeli" dedi.

25 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla alakalı görüntülere ilişkin davada tutuklanmış, 25 yıl hapis cezası almıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Artı Eksi 7 Londra, yayınına Evrensel WebTV'de devam ediyor

SONRAKİ HABER

‘Koruyacağız’ diye aldıkları çocuğunu sokağa attılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...