Foça’da veliler okul servislerini geri istiyor

İzmir Foça'ya bağlı köylerde taşımalı eğitim sistemiyle okula gitmekte zorluk yaşanıyor. Veliler, servislerin geri verilmesi için dilekçe topladı.

09 Ekim 2017 10:59
Paylaş

İzmir'in Foça ilçesine bağlı Yeniköy, Kozbeyli, Ilıpınar ve Gencerli köylerinde öğrenciler taşımalı eğitim sisteminden dolayı okula gitmekte zorluklar yaşıyor. Eski yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen servislerin bu sene verilmemesinden dolayı veliler ve Yenifoça Forumu katılımcıları bir araya gelerek  servislerin geri verilmesi için dilekçe toplandı.

Foça Kaymakamlığı önünde bir araya gelen veliler ve forum katılımcıları basın açıklaması yaparak topladıkları dilekçeleri Kaymakamlığa verdi.

Veliler ve forum adına ortak basın açıklamasını okuyan Ezgi Levent, "Devlet eğitimi ücretsiz ve zorunlu kılmansa rağmen taşımalı eğitimin kaldırılmasıyla, veliler kendi imkanlarıyla çocuklarını okula göndermek zorunda kalmışlardır" dedi. Devletin bu yönetmelikle vatandaşı mağdur ettiğini ve öğrencilerin okula gitme hakkını elinden alındığını  belirten Levent, "Anayasaya göre her yurttaşın eşit eğitim hakkı vardır ve bunu sağlamak devletin görevidir" dedi.

Veliler ve forum olarak topladıkları 120 dilekçeyi kaymakamlığa verdiklerini ifade eden Levent, "Bu yapılan haksızlığın ve mağduriyetin derhal giderilmesini istiyoruz. Talebimiz kabul edilene kadar durumun takipçisi olacağız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TSK ile Tahrir Şam Heyeti arasında ‘Afrin anlaşması’ iddiası

SONRAKİ HABER

‘Bağdat, Erbil'e konfederasyon önerdi’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...