09 Ekim 2017 10:27

Yüksel Caddesi'nde müdahale: 4 gözaltı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın destekçileri tarafından sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemine müdahale eden polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 215’inci gününe girdi. Gülmen açlık grevi eylemini 13 gündür Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde sürdürüyor. Gülmen ve Özakça’nın destekçileri tarafından sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 335’inci gününde devam etti.
 
Yüksel Caddesi’nde abluka altında bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler, ellerinde bulunan pankartları açtıkları sırada polis herhangi bir uyarı yapmadan eylemcilerin ellerindeki pankartları zorla alarak müdahale etti.

4 KİŞİ GÖZALITNA ALINDI

Eylemciler polisin müdahalesine “Haklıyız kazanacağız” sloganı atarak karşılık verdi. Eylemcilerden İlker Işık, Mehmet Dersulu, Gülnaz Bozkurt ve Deniz Uğraş darp edilerek gözaltına alındı.
 
Polis Konur Sokak’ta bulunan yurttaşları da “Buradan yürümeyin, burada beklemeyin” diyerek uzaklaştırdı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da emek ve demokrasi güçlerine gözaltı

SONRAKİ HABER

Almanya’da sığınmaya üst sınır kotası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...