30 Temmuz 2012 07:32

Toyota'dan yüzsüz tehdit

Toyota fabrikasında çalışan bir işçi uzun çalışma saatlerinden dolayı parmaklarında oluşan his kaybı nedeniyle açtığı 150 bin liralık davayı kazandı. Benzer rahatsızlıktan şikayetçi 15 işçi daha mahkemeye başvurunca Japonya'dan gelen Toyota yetkilileri "Türkiye'ye yatırımları durdururuz" tehdidinde bulundu.

Toyota'dan yüzsüz tehdit
Paylaş

Hüseyin Özay'ın Star gazetesindeki haberine göre; şirketin üretim tesislerinde çalışan bir işçi, Toyota aleyhine açtığı davadan 150 bin liralık tazminat kazandı. Dava sonucunu örnek alan yaklaşık 15 işçi daha şirket aleyhine dava açtı. Bu gelişme üzerine, Japonya’dan şirket merkezinden bir heyet gelerek, duruma el koydu. Heyet Ankara’da da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları ile görüşerek, yatırımları dolaylı olarak durdurma tehdidinde bulundu. Parmaklarında his kaybı yaşayan bir işçi tazminat kazanınca, 15 işçi daha mahkemeye gitti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yöneticileri ile görüşen heyet, işçilerin meslek hastalığı sebebiyle art arda açtığı davaların haksız olduğunu iddia etti. Heyet, işçilerin şikayetlerini giderecek nitelikte 2.5 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildirdiler. Heyetteki şirket yöneticileri, ayrılan tüm işçilerin tazminat davası açma ihtimali nedeniyle Türkiye’deki yatırımlarını durduracaklarını bildirdiler. Heyetin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratlarının ardından, bazı bakanlarla da görüştüğü öğrenildi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da kürtaj gerilimi

SONRAKİ HABER

Her gün yeni tabutlar geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...