09 Ekim 2017 09:48

Belediye okula giden otobüsü neden AVM'ye yönlendirdi?

CHP'li Murat Emir, metro istasyonlarına ve okullara yolcu taşıyan belediye otobüslerinin AVM güzergahına yönlendirilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, metro istasyonlarına ve okullara yolcu taşıyan 585 No'lu belediye otobüsü güzergahının değiştirilerek Metromall Alışveriş Merkezi’ne yönlendirilmesini Meclis gündemine taşıdı. Emir, sözkonusu alışveriş merkezinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in asfalt ve kaldırım ihalelerinin çoğunu yaptırdığı Söğüt İnşaat tarafından yapılmasına dikkat çekti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün, Yenimahalle sınırları içindeki Ata Mahallesi’nden geçip, Eryaman 1-2 metro istasyonuna gidenlerle bu bölgedeki okullara öğrencilerin ulaşımını sağlayan 585 nolu ring aracının güzergahının değiştirilmesini Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’averdiği soru önergesinde “Ankara’nın merkez ilçelerinden Yenimahalle sınırları Ata Mahallesi, yaklaşık 40 bin vatandaşımızın yaşadığı bir yerleşim birimidir. Bu mahallede, özellikle son zamanlarda ciddi biçimde şehir içi ulaşım sıkıntıları yaşanmaktadır. Metronun Eryaman 1-2 istasyonları ile aynı bölgedeki okullara ulaşım için kullanılan 585 numaralı metro ring aracının güzergahı; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek’in kasası olduğu iddia edilen ve Ankara’daki asfalt ve kaldırım ihalelerinin neredeyse yarısından fazlasını alan Söğüt İnşaat’ın yaptığı Metromall Alışveriş Merkezi’nin (AVM) ve konutlarının bulunduğu projenin açılış tarihlerinde, EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından değiştirilmiştir. Değişiklikle Ata Mahallesi’nin yanı sıra Yavuz Sultan Selim Mahallesi sakinlerinin, Eryaman 1 ve 2’nci etaplar ile buradaki Eryaman 1-2 metro istasyonlarına ulaşımları neredeyse imkansız hale getirilmiş; bunun yerine Söğüt İnşaat Metromall AVM’nin bulunduğu Devlet Mahallesi metro istasyonuna gitmesi adeta zorunlu kılınmıştır. Yapılan bu değişikliğin zamanlamasının, tam da Metromall AVM’nin açıldığı gün gerçekleştirilmesi çok manidardır” dedi.

ÇOCUKLAR OKULLARINA ULAŞIMI NASIL SAĞLAYACAK?

Soru önergesinde 585 numaralı metro ring aracının güzergahının neden değiştirildiğini soran Emir, metro ring aracının güzergâhının değiştirilmesiyle Metromall AVM’nin lehine düzenleme yapıldığı ve bu şekilde söz konusu alışveriş merkezine müşteri yönlendirildiği iddialarına yanıt istedi. Emir, bakana “Ata Mahallesi’nde ilk, orta ve lise düzeyinde okul var mıdır? Yoksa çocuklarını Eryaman 1-2 civarındaki okullara gönderen veliler, çocuklarının ulaşımlarını nasıl sağlayacaktır? 585 numaralı metro ring hattını eski güzergahına döndürmek veya Ata Mahallesi ve Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızı Eryaman 1-2’ye ulaştırmak için yapılan bir çalışmanız var mıdır?​” sorularını yöneltti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ETHA çalışanları: Meşale Tolu'ya özgürlük

SONRAKİ HABER

Yazarımız Yusuf Karataş'ın ilk duruşması görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...