09 Ekim 2017 07:58

Aydın Valiliği JES karşıtı toplantıya izin vermedi

Aydın'da jeotermal enerjinin zararları ile ilgili yapılmak istenen basın toplantısına valilik tarafından OHAL gerekçe gösterilerek izin verilmedi. 

Paylaş

Son yıllarda adeta Jeotermal Enerji Santrallerinin istilasına uğrayan Aydın'da halk bu JES'lerin çevre ve sağlık etkilerine karşı mücadele etmeye çalışıyor. JES'lerin saldığı gazlar yüzünden "çürük yumurta kokulu kent" olarak anılmaya başlayan Aydın'da, en önemli tarımsal ürünlerden incir ve zeytin üretiminde de olumsuz etkileri her geçen yıl daha fazla hissediliyor. 

Bir süredir JES'lere karşı Kasım ayında bir dizi etkinlik yapmak için bir araya gelen çeşitli kitle örgütleri ve Kent Konseyleri öncelikle konuya dair bir basın toplantısı yapma kararı aldılar. Bugün 12.30'da Milli Aydın Bankası binasında yapılacağı duyurulan basın açıklamasına Aydın Valiliği OHAL'i gerekçe göstererek izin ermedi.

Konuya dair bilgi aldığımız Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, valiliğin basın toplantısının yapılacağı yerde önceden arama, denetim yapma gibi gerekçeler göstererek OHAL kapsamında açıklamaya izin vermediğini, kendilerin de basın toplantısını ileri bir tarihe ertelediklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş’ten cam işçilerine destek

SONRAKİ HABER

TSK'den İdlib açıklaması: Keşif faaliyetlerine başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...