09 Ekim 2017 07:36

Işıkkent’teki Suriyeli sayacılara işten çıkarma ve tehdit

Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki sayacıların eylimini kırabilmek için Suriyeli sayacılar işten çıkarıldı ve sınır dışı edilmekle tehdit edildi.

Paylaş

Adana’da parça başı ücretlerin arttırılması talebiyle sayacıların başlattığı eylemler birçok il gibi İzmir’e de sıçradı ve Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde çalışan sayacılar iş bıraktı. İş bırakmaların yaygınlaşmasını engellemek isteyen imalatçılar harekete geçti.

Türkiyeli ve Suriyeli sayacıların birliğini bozmak için büyük patronlar önlemler almaya başladı. İlk olarak geçtiğimiz haftalardaki iş bırakma eylemine öncülük eden yaklaşık 20 Suriyeli sayacıya verilen işler iptal edildi ya da büyük atölyelerde çalışan Suriyeli işçiler işten çıkarıldı.

Öte yandan bir sonraki iş bırakma eylemine katılmak isteyen Suriyeliler ise tehdit edildi. Suriyeli mültecilere eylemlere katılmaları durumunda hem işlerine son verilecekleri hem de ‘sınır dışı edilecekleri’ söylendi. 

Edinilen bilgilere göre, sınır dışı edilme tehdidi ise büyük ayakkabı firmalar ile Suriyeli sayacılar arasında bağ oluşturan mafya tarzı bir yapılanma aracılığıyla yapılıyor. Bu grup, eylemleri görüntü altına aldığını iddia ediyor. Şu anda birçok Suriyeli mülteci bundan dolayı iş bırakma eylemine katılamıyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beyoğlu'da işçilerin konakladığı dairede yangın

SONRAKİ HABER

Celal Talabani Stockholm’de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...