09 Ekim 2017 06:29

Dove 'ırkçı' reklam için özür diledi

Dove'un ABD'de yayına aldığı Facebook reklamı büyük tepkiyle karşılandı. Dove, bu reklamla ırkçılıkla suçlanıyor.

Paylaş

Dove, ırkçılıkla suçlandığı reklam filmi için özür diledi. Reklamda siyah bir kadının, üzerindeki kahverengi tişortu çıkarıp markanın temizleyici ürününü kullandıktan sonra beyaz bir kadına dönüştüğü görülüyor.

Marka yaptığı açıklamada, “Facebook’ta yayınladığımız görsel, farklı ırklardan gelen kadınların temsiliyeti konusunda bir dikkatsizlik eseridir. Yol açtığı olaylardan ötürü büyük bir üzüntü içindeyiz” dedi.

Dove’un PR ajansı Edelman ise konuya ilişkin olarak şu açıklamayı paylaştı: “Dove Body Wash ürününün kampanyasının bir parçası olarak, Facebook ABD’de de üç saniyelik bir video yayınlanmıştır. Bu video, Dove’un tutkuyla bağlı olduğu ve inandığı şeyin özünü oluşturan gerçek güzelliğe ilişkin çeşitlilik anlayışını temsil etmemektedir. Hiç yaşanmaması gereken bir olaydı. İletiyi kaldırdık ve konuyla alakalı başka hiçbir içerik paylaşımında bulunmadık. Olanlar için derin ve samimi özürlerimizi paylaşıyor ve hakaret içeren hiçbir imge ve aktiviteye onay vermediğimizi bildiriyoruz.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

El Kaide, Hama-İdlib sınırındaki köyü ele geçirdi

SONRAKİ HABER

Trabzonspor’da Burak Yılmaz endişesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...