29 Temmuz 2012 15:59

Barış Anneleri'nin yürüyüşüne müdahale

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde bir yıldır süren ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne düzenlenmek istenen yürüyüşe polis müdahalesinin ardından, baygınlık geçiren Döndü Ergin ambulansla hastaneye kaldı

Barış Anneleri'nin yürüyüşüne müdahale
Paylaş


Açıklama yapmakta ısrar eden anneler, Taksim Meydanı'nda olağanüstü önlemler altında açıklamasını yaptı. Açıklamada, Türkçe ve Kürtçe "Barış Anneleri" pankartı açılırken, "Öcalan üzerindeki tecride son verilsin", "Kürt halkının Önderliği tecrit edilemez", "Suriye'deki Kürt halkının direnişini selamlıyoruz", "Öcalan yüzyılın gerçekliğidir" ve "Kürt halkının tecridine hayır edî bes e" dövizleri taşındı.

Kitle adına konuşan, Ruşen Döner, "Sayın Öcalan üzerindeki tecrit Kürtlerde isyanın habercisidir" dedi. Devletin ideolojik felsefesinin dışında hiçbir farklılığa tahammül etmediğini belirten Döner, "İktidarın, Kürtleri fiziki, ruhsal, sosyal ve ekonomik olarak izole etme gayreti devam etmektedir. Tutuklamalar ve gözaltına almalar başta olmak üzere kültürel ve fiziki değerlere yönelen yeni saldırılar da eklenerek operasyon genişletiliyor. Sayın Abdullah Öcalan'ın bir yıldır tecritte tutulmasının anlamı da budur" dedi.

Bugüne kadar PKK'ye yapılan tüm barış ve ateşkes çağrılarının PKK tarafından olumlu karşılandığını belirten Döner, "Ateşkes süreçleri çocuklarımızı en fazla kaybettiğimiz dönemler olmuştur. Çünkü ateşkes süreçleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapmış olduğu operasyonlardan dolayı bozulmuştur. Bundan dolayı biz analar olarak, PKK'ye ateşkes çağrısında bulunacak bir sözümüz kalmamıştır. Bundan sonra sadece ve sadece devletten ateşkes çağrısında bulunuyoruz" dedi. Büyük kararlılıkla halkların eşitliği ve özgürlüğü üzerinde yükselen insan haklarına dayalı bir barış ve demokrasi isteklerini haykırdıklarını vurgulayan Döner, "İmha operasyonları, tutuklamalar, gözaltılar ve keyfi hukuk uygulamasının derhal son bulması ve Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve müzakerelerin yeniden başlatılması gerekmektedir" diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

3 çocuk var ama iş yok, sigorta yok, tedavi yok

SONRAKİ HABER

'Mahalle baskısı değil devlet baskısı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...