29 Temmuz 2012 15:45

3 çocuk var ama iş yok, sigorta yok, tedavi yok

Bitlis’in Hersan Mahallesinde ikamet eden 4 çocuk annesi, Sara hastası 35 yaşındaki Yasemin Akkoyun, kendisi gibi çeşitli hastalıkları olan 3 çocuğuna uzanacak yardım eli bekliyor.Eşi işsiz ve herhangi bir sağlık güvenceleri olmayan Yasemin Akkoyun, maddi durumları iyi olmadığı için uzun yıllardır kendi hastalığı için d&uum

3 çocuk var ama iş yok, sigorta yok, tedavi yok
Paylaş

Eşi işsiz ve herhangi bir sağlık güvenceleri olmayan Yasemin Akkoyun, maddi durumları iyi olmadığı için uzun yıllardır kendi hastalığı için düzenli tedavi göremediği gibi biri 19, biri 18, diğeri 12 yaşında olan 3 çocuğunu da tedavi ettiremiyor.

En büyük oğlu 19 yaşındaki Gökhan Akkoyun’un Tekirdağ’da lisede okurken geçirdiği apandisit ameliyatından sonra idrar yollarıyla ilgili bir hastalığa yakalandığını belirten anne Yasemin Akkoyun, “Maddi durumumuz iyi olmadığı için oğlum iyi bir tedavi süreci geçiremedi. Bu yüzden de hastalığı sürekli olarak nüksediyor. Ne okula gidebiliyor ne de iyi bir tedavi ile ameliyat ettirebiliyoruz. İki yıldır bu hastalıkla savaşıyor. Doktorlar, iyi bir tedavi süreci görmesi durumunda iyileşebileceğini söylüyorlar. Ancak bizim buna maddi durumumuz yetmiyor.” dedi.

‘GÜCÜMÜZ YETMİYOR’

Akkoyun, 18 yaşındaki ortanca oğlu İsmail Akkoyun’un ise ayak baş parmaklarında tümör olduğunu aktardı. Oğlunun şimdiye kadar 2 defa ameliyat olduğunu ancak sağlık durumunda herhangi bir gelişme yaşanmadığını ifade etti. Tümörün her geçen gün artarak ürediğine ve artık vücudun diğer bölgelerine yayılmaya başladığına değinen Akkoyun, “2 ay önce ameliyat olması gerekiyordu. Ama ameliyat masrafları pahalı olduğu ve durumumuz buna yetmediği için ameliyat ettiremiyoruz.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

‘AMELİYAT İÇİN 80 BİN LİRA GEREKİYOR’

Yasemin Akkoyun, 12 yaşındaki oğlu Muhammed Ali Akkoyun’un ise omurga kemiğinde doğuştan kemik eksikliği olduğu için çalışamadığını ve belinin her geçen gün büküldüğünü belirtti. “Doktorların söylediğine göre tedavi edilemezse hastalığı ilerledikçe beyne zarar verebilir. Ancak ameliyatının dışarıda yapılması gerekiyor. Bu da 80 bin TL gibi bir maliyet gerektiriyor. Bizim de gücümüz yetmiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ne olur bize yardım etsinler. Kendim için hiçbir şey istemiyorum. Tek istediğim çocuklarımın tedavi edilmesi. Elde avuçta ne varsa çocuklarımın tedavisi için harcadık. Şu anda da zaten kayınpederime ait iki gözlü evde kalıyoruz. Herhangi bir sağlık güvencemiz yok. Elimiz kolumuz bağlanmış durumda” (Bitlis/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Toplama kampı gibi çadırkent

SONRAKİ HABER

Barış Anneleri'nin yürüyüşüne müdahale

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...