08 Ekim 2017 18:17

CHP'li kadınlar müftülere nikah yetkisini protesto etti

Mersin'de CHP’li kadınlar müftülere nikah yetkisi verilmek istenmesini protesto etti.

Paylaş

Mersin'de CHP İl Kadın Kolları üyeleri, müftülüklere nikah kıyma yetkisinin verilmesini basın açıklaması yaparak protesto etti. Forum Alışveriş Merkezi havuz başında toplanan kadınlara, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve bir grup erkek de destek verdi.

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM İçişleri Komisyonu tarafından kabul edilmesiyle müftülerin de evlendirme memurları arasına eklenmesine tepki gösteren kadınlar, kanun tasarısını eleştirdi.

Tepkilerini çeşitli dövizlerle ifade eden kadınlar adına açıklama yapan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Güler, amacın laikliğin içini boşaltmak olduğunu söyledi. Bu gibi düzenlemelerle amaçlananın, Medeni Kanunun düzenlediği tüm alanları dini kurallara dayanan bir sisteme dönüştürmek olduğu vurgulayan Güler, “Bu yapılanlar din devletine giden yolda döşenen taşlardır. Herhangi bir iyi niyet yoktur. İktidar Türkiye Cumhuriyeti'ni dini kurallar tarafından belirlenen bir Türkiye'ye dönüştürmeye çalışmaktadır” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Çamak ise, tasarının gündeme geldiği günden bu yana geri çekilmesi için çalıştıklarını kaydetti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Katar Genelkurmay Başkanı, Akar’ı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Halk ölümlü kaza sonrası yolu kapatıp eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...