08 Ekim 2017 13:15

Karabük'te köylüler yol kapattı

Karabük'te köyler ölümlü kazaların sık yaşandığı yolu trafiğe kapatarak önlem alınmasını istedi.

Paylaş

Karabük'ü İstanbul ve Ankara'ya bağlayan D-755 karayolunun geçtiği Cumayanı Köyü'nde, önceki gün meydana gelen trafik kazasında, yolun karşısına geçmeye çalışan 8 yaşındaki Berat Hamleci'nin üzerinde bulunduğu bisiklete otomobil çarptı. Küçük çocuk, hastanede yaşam savaşı verirken, ölümlü kazaların sıklıkla yaşandığı yola daha önce söz verilmesine rağmen üst geçit ve sinyalizasyon yapılmamasına tepki gösteren köylüler; kanepe, koltuk, bisiklet, televizyon, lastik ve çöp konteyneri koyduğu yolu trafiğe kapattı.

KÖYLÜLERİ MUHTAR İKNA ETTİ

Köylüleri ikna etmek için köye gelen polislerin çabası yeterli olmadı. İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya'nın da girişimleri sonuç vermedi. Köylüler, yanlarına gelip, 'Düğünüm var', 'Hastam var' diye gerekçe gösteren bazı araçların geçişine izin verdi. Geçişine izin verilmeyen bir sürücü, araçtan inerek, köylülere tepki gösterdi.

Köylüler ve sürücü arasında kısa süreli arbede yaşandı. Olay büyümeden jandarma ekipleri, araya girerek, tartışmayı yatıştırdı. Köyün muhtarı Bilal Bozkurt, isteklerinin yerine getirileceği yönünde söz aldıklarını söyleyerek, köylüleri ikna etti. Bunun üzerine yaklaşık 1 saat kapalı tutulan yol, trafiğe açıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Ziya Pir, NATO-PA Üst Komite Başkan yardımcısı oldu

SONRAKİ HABER

Çocuk parkında köpeğe tecavüz iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...