08 Ekim 2017 12:54

Bursa’da KHK’yle işten atılan KESK’lilerle dayanışma konseri

KESK Bursa Şubeler Platformu, KHK’yle işten atılan kamu emekçileri için dayanışma konseri düzenledi.

Paylaş

KESK Bursa Şubeler Platformu KHK’larla ihraç olan kamu emekçileriyle dayanışma amaçlı Abdal Haluk Tolga İlhan’ın katılımıyla bir konser gerçekleştirdi. Bursa Akademik Odalar Birliği’nde gerçekleşen konserde kamu emekçileri “KHK gidecek, biz kalacağız” diyerek OHAL ve KHK’lere karşı mücadele çağrısı yaptı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şube Başkanı Süleyman Ayyılmaz; “Adaletin askıya alındığı, sağlığın özelleştiği, enerjinin özelleştiği, belediyelerin rant alanına döndüğü, haberleşmenin tekellere devredildiği, tarımda doğanın katledildiği, alt yapıda halkın borçlandırıldığı ve kültürde kurumların kapatıldığı böyle bir dönemde mücadelenin örgütlenme ve dayanışmadan geçtiğini biliyoruz. Bu anlamda bizlerle dayanışma içerisinde olan herkese teşekkür ediyorum. Bizleri susturamayacaklar. Belki bizleri sıkıştırabilirler ama bugünleri dayanışma içerisinde aşacağımızı biliyoruz” dedi.

Dayanışma konserine binin üzerinde katılım sağlayan Bursalılar Abdal Haluk Tolga İlhan’ın türküleriyle eğlenip halay çekti. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Yeni bir 'Kobani' oluşmasına izin veremeyiz

SONRAKİ HABER

Bursa’nın ilk fotoğraf müzesi Nilüfer’de açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...