08 Ekim 2017 08:33

Andrea Pirlo, futbola veda ediyor

Döneminin en yetenekli orta saha oyuncularından 38 yaşındaki Andrea Pirlo, Aralık ayında futbolu bırakacağını duyurdu.

Paylaş

İtalya futbolunun yetiştirdiği en klas orta saha oyuncularından Andrea Pirlo Aralık ayı sonunda emekli olacağını açıkladı.

ABD'de New York City FC formasını terleten Pirlo, sözleşmesinin sona ermesinin ardından futbol kariyerini bitireceğini belirtti.

AC Milan, Juventus ve İtalya milli takımıyla 6 Serie A,  2 Şampiyonlar Ligi ve 2006 Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan usta isim, bu sezon MLS'te takımının oynadığı 32 maçın yalnızca 15'inde forma giydi.

Pirlo, kariyeri boyunca oyun zekası, muhteşem pasları, frikikleri ve uzaktan golleriyle izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

La Gazetta Dello Sport'a konuşan Pirlo, "Zamanın geldiğinin farkına varıyorsunuz. Her gün fiziksel sorunlar yaşıyorsunuz, istediğiniz gibi antrenman yapamıyorsunuz çünkü sürekli bir probleminiz oluyor" dedi.

İnsanın 50 yaşına kadar futbol oynayamayacağını söyleyen İtalyan maestro, "38 yaşında sırayı gençlere bırakmak en doğrusu. Kızgın değilim, aksine takım arkadaşlarıma ve teknik direktörüme destek olacağım" ifadelerini kullandı.

Chelsea'de, eski hocası Antonio Conte'nin asistanı olarak görev yapacağı iddiasına dair de konuşan Pirlo henüz karar vermediğini söyledi.

Brescia altyapısından yetişen Pirlo, Inter'de 3 yıl geçirdikten sonra Milan'a geçmişti. Kırmızı siyahlı ekibin formasını 10 yılı aşkın sürede 400 kez giyen oyuncu, milli takımla da 116 maça çıktı. Pirlo, 2006 Dünya Kupası şampiyonluğunda da büyük rol oynamıştı.  Juventus'la üst üste 4 Serie A şampiyonluğu yaşayan orta saha oyuncusu, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya'ya karşı final oynadı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Zamanlaması manidar servis: 'Çakı gibi asker' Erdoğan

SONRAKİ HABER

La Liga’dan Katalan kulüplerine bağımsızlık tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...