08 Ekim 2017 08:10

Zamanlaması manidar servis: 'Çakı gibi asker' Erdoğan

Doğan Haber Ajansı, İdlib operasyonuyla aynı saatlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın askerlik fotoğrafını servis etti.

Paylaş

Türkiye, İdlib'de şiddetli çatışmalara gebe yeni bir askeri operasyonu başlatırken Doğan Haber Ajansı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın askerlik fotoğrafını servis etti.

Operasyon kapsamında 10 bin TSK askerinin, el Kaide bağlantılı Tahrir Şam Heyeti'nin kontrolündeki İdlib sınırına sevk edildiği saatlerde yayımlanan fotoğrafta Erdoğan,  1982 yılında İstanbul Tuzla Piyade Okulu'nda yedek subay olarak görev yaparken görülüyor.

DHA'nın haberinde Erdoğan için "Çakı gibi asker" yorumunda bulunuluyor.

Erdoğan, Tuzla Piyade Okulu'nda takım komutanı olarak eğitim aldıktan sonra yine İstanbul Hasdal 77'nci Piyade Komutanlığı'nda askerliğini yapmıştı.

"Çakı gibi asker" kendi askerliği döneminde çatışmaya girmek zorunda kalmamıştı ancak Erdoğan'ın kararlarıyla hem içeride hem dışarıda binlerce asker çatışma sahalarına sürülüyor. PKK ile çatışmaların dışında Fırat Kalkanı Harekatı'nda 71 asker hayatını kaybetmişti.

Erdoğan'ın oğulları ise "çakı gibi asker" olma fırsatını yakalayamamıştı. Erdoğan’ın büyük oğlu Burak Erdoğan çürük raporu alarak askerlikten muaf tutulmuştu. Küçük oğlu Bilal Erdoğan ise 28 günlük askerliğini ‘bedelli’ olarak tamamlamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Çaycuma’da kutlandı

SONRAKİ HABER

Andrea Pirlo, futbola veda ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...