07 Ekim 2017 17:40

CHP'li Ağbaba: Tasarıyı hazırlayan büyük tütün şirketleri

CHP’li vekil Veli Ağbaba Malatya'da tütün üreticilerini ziyaret etti.

Paylaş

Doğanşehir'de tütün üreticileri ile bir araya gelen Malatya Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bu tasarıyı hazırlayan Hükümet değil, büyük tütün üreticileridir” dedi.

Mecliste görüşülecek olan makaron veya yaprak sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören yasa tasarısını, Doğanşehirli tütün üreticileri düzenledikleri yürüyüşle protesto etmiş ve polis ise üreticilere saldırmıştı. Bunun üzerine dün Doğanşehir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tütün üreticileri ile bir araya geldi.

Tütünün Malatya ve Adıyaman için ekmek parası anlamını taşıdığını dile getiren Ağbaba, “Daha önce buraya gelen iktidar partisi ve milletvekilleri tütün üretimi ve satışı için daha güzel şeyler yapacağını vadettiler. Daha rahat satacaksınız dediler. Hepimiz biliyoruz ki Doğanşehir’de tütün ekenler zenginleşmiyor. Bu insanların yatları, katları, lüks arabaları yok. Satışı ile ilgili, kağıdı ile ilgili öyle vergiler geliyor ki bu buradaki tütünün son bulması anlamına geliyor” diye konuştu.

Tütün üreticilerinin yaptığı eylemin Ankara’dan duyulduğunu belirten Ağbaba, “Siz ekmeğinizi teslim etmediğiniz sürece, kimse ekmeğinizi elinizden alamaz. Sadece ben değil 133 milletvekilimiz bu değişikliğin geçmemesi için elinden geleni yapacak. Bu bir siyasi olay değil bu ekmek parası. Bu yasanın geçmemesi için uğraşacağız. Bu tasarıyı hazırlayan Hükümet değil, bu tasarıyı hazırlayanlar bürokratlar değil. Bu tasarıyı hazırlayanlar büyük tütün üreticileri, büyük sigara üreticileridir. Bu kanunu getirenler onlardır” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Attilâ İlhan, Caddebostan’da anılacak

SONRAKİ HABER

Afrika’da diktatörlüğe karşı bir halk ayaklanması daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...