07 Ekim 2017 14:13

Açlık grevindeki tutukluların koğuşları basıldı

Bandırma 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde 13 gündür açlık grevinde olan 3 tutuklunun koğuşuna baskın yapan gardiyanlar, tutukların tüm eşyalarını dağıttı.

Paylaş

Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nde bulunan tutukluların koğuşlarının 3 Ekim'de gardiyanlarca basıldığı öğrenildi. Ailelerine telefon ile bilgi veren tutuklular, 20-30 kişilik gruplar halinde gardiyanların 4 tutuklunun kaldığı koğuşları bastığı ve arama yapmayıp sadece eşyaları dağıttığını söyledi. 

13 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDELER

Tutuklular, daha önce bu cezaevinde yaşanan baskılar nedeni ile 13 gündür açlık grevinde olan Yoldaş Bingöl, Muharrem Çay ile soyadı öğrenilemeyen Aziz  isimli tutukluların da koğuşunun basıldığını belirtti. Dün duruşması görülen ve açlık grevinde olan Muharrem Çay ise sabah saat 06.00’da adliyeye götürüldüğü, gün boyunca kendisine şekerli su ve limon verilmediği, Çay’ın üzerinde bulunan şekerlere de el konulduğu belirtildi. Akşam saatlerinde koğuşa getirilen Çay’ın elbiselerinin de yırtık olduğu ifade edildi.

KARAVANLARI DA KIRDILAR

Yapılan baskından 12 saat sonra gardiyanların tekrardan hücreleri bastığını anlatan tutuklular, bu defa gardiyanlarla tartışıp hücreden çıkardıklarını ve bu sırada gardiyanların tutukluların yemek yedikleri karavanları kırdıklarını belirtti.

TEK İLETİŞİM TELEFON

Öte yandan açık ve kapalı görüş cezası aldıkları için tutuklular aileleri ile sadece telefon üzerinden iletişim kurabiliyorlar. 

KİTAP SINIRLAMASI GETİRİLDİ

Bunun yanında tutukluların kitap okumasına da sınırlama getirilmiş durumda. Tutuklular haftada en fazla bir kitap okuyabiliyor. Tutuklulara giden dergi ve gazeteler de verilmiyor. (Balıkesir/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Özge Kandemir Kadıköy’de anıldı: Bir yıl geçti, adalet yok

SONRAKİ HABER

Ramazan Gökay hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...