07 Ekim 2017 14:00

Antalya Dayanışma Akademisinin ilk dersi evrim oldu

Antalya Dayanışma Akademisi ilk dersinde evrim konusunu işledi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

2016 yılının ocak ayında savaşa karşı barış için imza veren akademisyenlerin çeşitli tarihlerde KHK ile işlerinden atılması sonucu, dayanışmayı sürdürebilmek için Antalyalı Akademisyenler tarafından kurulan Antalya Dayanışma Akademisi'nin (ANDA) 2017-2018 dönemi açılış dersinin ilki bugün yapıldı.

İlk ders, önce KHK'nin verdiği yetkiyle Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün işine son verdiği, daha sonra yayınlanan bir KHK ile ihraç edilen Ege Üniversitesi Fen fakültesi Biyoloji Bölümünden Biy. Dr. Nermin Biter tarafından verildi. 

İlk dersin sunumunu ise 667 nolu KHK ile Ege Üniversitesi'ndeki görevinden atılan, Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık yaptı. Bülent Şık, "Bugün ilk dersimizin konusunun evrim olarak seçilmesinin gerekçelerinden biri, son dönemde müfredattan çıkarılan evrim kuramının medyada bir evrim karşıtlığına dönüşen haber ve yazılarla sürdürülmesinin etkili olmasıdır’’ dedi. 

Biy. Dr. Nermin Biter, "Aynılık ve başkalık örüntüsü" başlıklı sunumunda evrim kuramına dair bilgiler verdi. Sunum, soru ve cevaplarla sona erdi.

ÖNCEKİ HABER

TAYAD'lı aileler bir kez daha tek tip kıyafeti protesto etti

SONRAKİ HABER

Camda direniş sürüyor dayanışma büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...